Sevginar Sali

Neyi düşünürseniz onu çoğaltırsınız!

Birçoklarının tatil yaptığı, kimilerinin kutlamalara iştirak ettiği ve işinin başında olan kesim gibi bizim yine çalıştığımız : ) bir günün ardından daha SİAD'ın SİLİVRİ EXPO 2016 etkinliğine ilişkin basın toplantısına gitmeden önce günlük köşe yazımı hazırlıyorum.
AK Parti'nin yeni Genel Başkan Adayı beklentiler üzerine Binali Yıldırım oldu. Olmaması ancak sürpriz olurdu zaten. Hayırlı uğurlu olsun inşallah AK Parti ve memleketimiz için. Tayyip Erdoğan olduktan sonra diğer olan ve olmayanların önemi her daim yarı yarıya inmeye devam edecek anlaşılan. Sıradan vatandaşlar olarak hükümetin, başbakan veya bakanların kararlarını yeri geliyor eleştiriyoruz. Onlardan daha iyi devlet işlerini düşünüyor olmamız değil de eleştirilerimizde haklı olmamız kötü neticelere yol açar. İnşallah hep biz yanılalım ve devletimiz haklı olsun, yöneticileri yanlışın içinde olmasın!
Bir kişinin hatası her şekilde telafi edilir ama hükümetin böyle bir hareketinin etkisi çok geniş olur…
“Neyi düşünürsen onu çoğaltırsın” sözüne çok takığım bu aralar… Onun için iyi şeyler düşünmek istiyorum. Olup bitenler hakkında olumsuzluklar yerine olumlu yönlerini görmeye gayret ediyorum.
İnşallah; her şey olmaz da, çoğunlukta iyi şeyler olur. Aradaki olumsuzlukları da kişisel çabalarımızla bertaraf ederiz artık : )

ÇALIŞKAN GÜVEN TAZELEMEYİ HEDEFLİYOR
Pazar günü Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifinin genel kurulu var. Ercan Çalışkan ve yönetimi yeniden aday olduklarını ilan ettiler. Başka adaylık açıklaması ve kongre çalışması bugüne kadar yansımadı kulislere. Mevcut yönetimin çalışkanlığı, gerçekleştirdikleri hizmetler de malum… Hayırlı bir kongre ve ardından hizmet süreci yaşanır diliyorum inşallah…

ÇİFTÇİLİK YENİDEN PRESTİJ KAZANDI
Dünya çapında gelişmeler de destekliyor da yerelde Silivri'de oluşan döngüye gündelik gelişmelerin dışına çıkıp da bakabilirsek; çiftçiliğin yeniden prestij kazandığını fark edebiliriz. Domates, karpuz, kavun, bamya festivalleri derken, TÜRAM (Silivri Belediyesi Tarım Üretim ve Araştırma Merkezi) çerçevesinde ilçemizde yerel iktidar tarafından dikkatimize sunulan faaliyetler, eğitimler ve fırsatlar aynı amaca ve çok doğru bir hizmeti ortaya koyuyor. Toprağınızı satar ve bir kez para kazanırsınız. “Hazıra dağ dayanmaz” sözü mutlaka kulağınıza ilişmiştir. İnsan yeni bir ayakkabı, elbise araba veya ev almaktan vazgeçebilir… Ama yemek yemekten vazgeçemeyiz. Artık iletişim, bilim ve teknoloji çağında ne yediğimize de bakmadan geçemiyoruz. Her şeyden kısarken organik veya doğal diye bir ürüne normal fiyatının 3-5 kat fazlasını vermekten çekinmiyoruz. Dünyayı kurtaran tarım ve çiftçilik Silivri'yi uçurur. Hem ekonomik ve refah açısından zenginlik sağlar hem de beden ve ruh sağlımızın korunmasına hizmet eder. Toprakla bütünleşme, onu koruma ve verimlilik ile üretimini geliştirmek geleceğimizi teminat altına alır.
Silivri Belediyesi yöresel derneklere TÜRAM'da hobi bahçeleri oluşturmaları için yerler vermiş. Sosyal medyada bu imkanı değerlendiren derneklerin paylaşımlarına bakın.
Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle Silivri Belediyesinin TÜRAM'da gerçekleştirdiği tarımsal amaçlı kurslardan Seracılık'ı tamamlayan ve sertifikalarına kavuşan insanların yansıyan mutluluğu, memnuniyetini izleyin…
Doğa ve toprak çok muhteşem şeyler. Siz onlara neyi ne şekilde verirseniz aynısını çoğaltarak sizlere geri sunuyor...

YORUM YAP