Sevginar Sali

Ne alt geçitmiş arkadaş!

Dün misafirlerimden biri dedi ki; “Şu alt geçidi niye haber yapmıyorsunuz, hani yapılacaktı?” 17 senedir haber yapmadan geçirdiğimiz bir ayımız olmuş mudur acaba? Belki ikinci göz açıldığında, sene 2004'te biraz ara vermişizdir… İstediğiniz kadar haber yapalım da, bizim gücümüzle ancak kelimelerden cümle kurmaya, sonra onları kâğıda basmaya yeter! Alt geçit yapımı konusunda Kara Yolları, İBB ve Silivri Belediyesi ile yarışacak halimiz yok! Ancak hep burayla ilgili Silivri Belediyesine tepkilerin yanlış adresle (çok da alakasız olmamakla birlikte) gittiğini düşünürdüm “İBB'ye millet çok saydırıyor orada” dedi konuğum… Demek ki insanlar artık İBB ile Silivri Belediyesi ayrımını gözetmeye başladı. Gerçi insan kızınca gözü pek kimseyi diğerlerinden ayırmaz ama… Diyorum ki sevgili AK Parti İlçe Başkanımız kalmaya niyetliyseniz şu alt geçide de bir el atın artık gına geldi… Biz yazmaktan bıktık, millet söylenmekten ama siz bunları işitmekten nasıl sıkılmadınız Allah aşkına?! Ne Kara Yollarıymış arkadaş, sanırsın Nasa'da üretecekler, uzaya kuracaklar alt geçit alternatif yol güzergâhı projesini!
Bir kez de sizin için yazdık; Erdal Bey…
Diyorum ki MHP mi el atsa bu konuya; yerel ve genel iktidarın iş bilmezliğinde geldiğimiz nokta ortada… Özellikle sabahın köründe, akşam mesai sonrası milleti birbirine sövdürmek hususunda destan yazdılar!
Mimar Sinan Köprüsünün bitmeyen restorasyon macerasını da unutanlar için hatırlatalım! Halkın unutması neyse ne de; restorasyon işini alanlar da hatırlamıyor belli ki! 4. senesini devirdi restorasyon işi maşallah… Yapılıp, tamamlanmasına dair ne ümitler gömecek daha bakalım…
Boğluca'ya girilecek gibi değil bu aralar… Eski sanayi bölgesinde esnaf ve vatandaşlar isyanlarda… Ana yolları kapatmış sevgili yetkililerimiz ara yollardan vermişler güzergâhı oraya girince kendinizi başka bir dünyada sanıyorsunuz! Asfalt yok, çukurlu yolu mumla arıyorsunuz!
Geçen bir okuyucumuz aradı; “Kiptaş 2'nin önüne gelir misiniz? Burada bir metre kaldırıma bir tır kamyonu düşüyor” dedi. Kaldırım olmuş kamyon parkı… Kaldırım dediysem geriye kalan şeyden söz ediyorum…
Kiptaş 2 demişken; benim buradan pek yazacağım gibi olmayan şikâyetler geliyor… Düşündüm kaldım. Yazsan bir dert, yazmasan başka sıkıntı. Tesisatçı ve güvenlik görevlisinin karıştığı aynı içerikli olaylar!
Nereden girdik, nereye dayandı mevzu…
Hizmet mi, eziyet mi, rezalet mi? Bunların birbiriyle bu kadar benzer olması sadece beni mi rahatsız ediyor?

YORUM YAP