Sevginar Sali

Muhalefetsiz olmaz...

Geçtiğimiz hafta AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun düzenlediği basın toplantısında İBB'nin tamamlanma konusunda Silivri halkının sabrını zorlayan yatırım konuları da değerlendirildi.

“CAMİNİN RESTORASYONU BİTTİ”
1.5 yıllık süre ile restorasyona giren Piri Mehmet Paşa Camisinde 3 yıla dayanan süreci cevaplandıran Kutlu, “Vakıflar Genel Kuruluna teslimat yapıldı. Detaylı bir denetleme yapıldıktan sonra onay alınıyor.
Kubbe, mimari ve alçı kullanımından dolayı süreçte uzama oldu. Caminin döşemeleri yapıldı, avizeleri takıldı. Son birkaç rötuşu kaldı. Anıtlar kurulu ve vakıflar kurulu denetleyecek. Proje bitti diye bakıyorum” dedi.

BOĞLUCA NE ZAMAN BİTECEK?
Boğluca çevresinde istimlak sürecinin uzamasını da elektrik kabloları, köprü ayakları üzerine yapılan bina gibi dere ıslah aşamasında ortaya çıkan durumlar üzerinden açıklayan Kutlu, “Takıldığımız konular var ama bitirmek için gayretimiz söz konusu. Silivri yanıyor Boğluca Deresi ve cami sorgulanıyor” şeklinde sitemini dile getirdi ve konuya ilişkin dokundurmalarını “Silivri Belediyesi'nin çarşıya yapacağı yer altı otoparkı bittiğinde bitecek Boğluca da! 140 Milyon borcu olan, çivi çakmayan belediye yer altı otoparkı nasıl yapacak!?” şeklinde sürdürdü.

KUTLU, KADIOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
Kutlu, Danamandıra Göleti etrafında Esenyurt Belediyesi tarafından Milli Emlak'tan kiralanması suretiyle yapılan düzenleme çalışmasına da değindi. AK Parti İlçe Başkanı, ters bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek “Gölet ve çevresinin durumu çok kötü durumda. Oysa ki Bolu Abant neyse Danamandıra'daki de aynı. Atıl bir vaziyetteydi. Güvenlik sorunu olan bir alandı. Esenyurt Belediyesi kiralamak suretiyle bir çalışma içine girdi sevinmemiz lazım. Esenyurt Belediyesini rant, Kürtçülük ve garip insanlarla eşleştiren zihniyet yanlış bir algı yerleştirmeye çalışıyor.
İBB ve Silivri Belediye Meclis üyesi ve de AK Parti İlçe Başkanı olarak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum böyle bir hizmeti Silivri'ye kazandırdığı için. Kadıoğlu'ndan önce Özcan başkan düşünseydi bu teşekkürü nasıl etmişsem ona da etmiş olurdum. Vatandaşların yüzde 90 yapılan çalışmadan memnun.
Bir beceriksizliği ön palana çıktı üstü örtülmeye çalışılıyor bastırma refleksi devrede. Kazanma garantisi olmadan kimse o bölgeye yatırım yapmazdı.
Silivri Belediyesi yapsa Belediye Başkanına daha çok teşekkür ederdim. Yatıp yatıp yapanları paralamak doğru bir mantık değil” dedi.
***

Kutlu'nun, “Silivri yanıyor niye bizim bitmeyen iki yatırımımızı durmadan sorguluyorsunuz!” sitemi ilginç, üzerinde düşünülmeli. Kahve faslında Emrah Maşalacı'nın ilçe başkanlığı mevzusundan da bana epeyce içerlediğini öğrenmiş oldum…
AK Partinin ilçe başkanı aslında farklı gerekçelerle yerel medyanın önemli bir kesimi tarafından korunma altına alınmış vaziyette. Kutlu'yu üzmeden kırmadan yapılan tüm eleştiriler onun istediği gibi üzerine gitme özgürlüğü bulunan belediye başkanımız : )
Kanıtlı, ispatlı siyaset yönelimimizdir; mağduru koruma altına alırız… Bir de her türlü etik ve vicdandan yoksun “Düşene bir tekme de biz atalım…” diyen tek tükler yok değil…
Toplumsal alışkanlıklar ve eğilimleri, psikolojik etkileri dikkate almadan başarılı siyaset hamleleri zor bana göre.
Siz de bunu düşünün : )

YORUM YAP