Sevginar Sali

Listeler şekilleniyor


Adaylar gibi listeler de son şeklini almaya başladı… Özcan Işıklar’ın CHP’den belediye başkan adaylığı geçtiğimiz günler kesinlik kazanırken resmi açıklama bekleniyor. (Dün akşam AK Parti Silivri’nin adayı da muhtemelen kesinleşti. Aday olarak seçilen bugün bilgilendirilir yüksek ihtimal...)
Işıklar, durmuyor tabi. Çalışmalarını, görüşmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bir yandan da AK Parti’nin adayı kim olur, kişiye göre stratejisinde nasıl bir değişiklik olur onu değerlendiriyor olmalı.
İSMMMO Silivri Temsilcisi Saadet Gencoğlu’nu CHP Meclis Üyesi Listesi’nde görmemiz kesinleşti gibi, merak edilen bir diğer isim Turgay Sakarya da kararını verdi aldığım duyumlara göre. Salih Yazıcı’nın oğlu mimar Celalettin Yazıcı ile ilgili sürecin de netlik yönünde ilerlediğini öğrendim. Süheyl Kırkıcı, Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut ve Melih Yıldız konusunda zaten kimsenin bir tereddüttü yoktu sanıyorum.
Muhtarları kimin CHP listesinde temsil edeceğine gelince; Metin Gürsu ihtimali giderek yükseliyor.
Döne Yıldız’ın CHP’nin başörtülü adayı olmasının beklendiğini aktarmıştım. Tabi bu adaylığı basit bir şekilcilikle ifade edip, değerlendirmek doğru olmaz partinin emektarlarından olduğunu belirtmek gerekir.
Sezen ailesi aktif siyasette Şerif Sezen ile temsil edilmeyi sürdürecek…
Ordu kökenli Mehmet Bulut, ismini de önümüzdeki süreçte CHP ile birlikte daha sık duyma ihtimalimiz var gibi görünüyor.

&&&

Sıralama yapmayı denedim ama itiraf ediyorum beceremedim… Buradan da bir kez daha anlaşıldı ki herkes kendi işini yapmalı. Biz siyaset sahnesinde yer alması muhtemel ve uygun isimler ile ilgili kamuoyunun nabzını tutarken bu hedefleri gerçekleştirme işi büyük ve belirleyici ölçüde onlara kalmış. Adaylar ve aday adayları üzerinde etkimiz olur ama seçimi kazanmak ve bunun stratejisini yönetmek bambaşka bir olay.

DURU’DA SON DURUM
Siyasetle ilişkisinin adını bir süre öncesine kadar resmiyette koyamayan ve her seçim dönemi ismi mutlaka telaffuz edilen isimlerden biri Akgün Duru. Siyasete hevesli ama işler ciddiye binince ‘nikâh’ fobisi nüksediyor sanki... Aslında sözünü ettiğim şunun şurasında 2009 yerel seçimleri; ama ne kadar yoğun meşgul olduysak mevzuyla artık bir asır gibi geliyor. 2004-2009’da abisi AK Parti meclis üyeliği görevini yürüttü.
2014-2019’da Duru ailesi için süreç tekrarlanacak gibi görünüyor...
Başarılı işletmecilik ve kanaat önderi olma pozisyonu Duru’ya dışarıdan bakılınca esasen yeter ama onu tatmin etmiyor anlaşılan. Siyasilerin onu kendi saflarına çekme yarışı, gururunu okşuyor olmalı. Meclis Üyesi konumunun kendisini kısıtlayacağı endişesini aştığı bir sürece girdiğinin duyumunu aldım.
Bir konuda çok başarılı olduğunuzda başka bir pozisyonda sıradan olmak endişesi halen daha Duru’nun aklını kurcalıyor mutlaka... Kaygılarından, titizliğinden kolay arınabilen biri gibi durmuyor. Haklı da… Bir siyasi partiyle bağının adını koyduğu anda diğer tüm partiler ile münasebeti yeni bir şekil alır, belli ölçülerde tarafına duyulan sempati değişime uğrar. Akgün Duru siyasi tercihini yaptı, kararını verdi bakalım bunu kamuoyuna ne zaman açıklayacak! Hayırlı olsun!

YORUM YAP