Sevginar Sali

Kervan yolda düzülmüş...

Bu atasözümüze çok fazla riayet ediyoruz gibi geldi bana… Özellikle dün Silivri KAGİDER'in eğitimine katıldıktan sonra (gerçi ruh halim de çok karışıktı)… Şirket nasıl kurulur, mali ve hukuksal boyutu nasıldır… Biz bir işe soyunurken neleri bilmeliyiz? Ceza iyiye yiye mali ve hukuki sorumluluklarımızı öğrenme yolumuz o kadar pahalı ki! Tecrübe en etkili öğretmen kuşkusuz da, dersleri çok acı olabiliyor.
Benim de mensubu olmaktan mutluluk duyduğum Silivri KAGİDER'in rüştünü ispat edişini, her geçen günle birlikte çoğalarak, güç ve etkinlik kazanmasını, toplumun geri kalanını da aydınlatma sorumluluğunun parçası olmak çok güzel.
Dün sizi köşe yazısız bıraktığım için özür dilerim ama ne bilmediklerimi öğrenme fırsatın böylesini geri tepmek olmazdı. Kervan yolda düzülür diye çıkmışız yola, bir riski göze almışız bari eksikliklerimizi bilip tamamlayalım.
Hata yapmaktan korkmak yerine tekrarlamamayı, bilmediklerimizi ne kadar çabuk öğrenirsek bilginin nimetlerinden öz saygı ve güven olarak faydalanacağımız yolları genişleteceğimizi unutmayın.
Üretime ve yönetime kadın gücünün katılmasıyla toplumların değer kazandığı gerçeğini savunan belediye başkanımızdan ‘dünyada görmek istediğimiz değişimin parçası olmamız' gerektiği alıntısı ve ‘yaptıkları kadar yaptırtmadıklarının Silivri açısından önemi olduğu' tekrarının ötesinde şeyler duymak için artık sabırsızlandığımızı belirterek, konuyu noktalayalım.
Uzun konuşmalarda bilgi çığı altında bizleri bırakanlara önemli bir hatırlatma yapmadan da geçemeyeceğim; (belki bugün basın toplantısı düzenleyenler için de faydalı bir ipucu olur) bir şeyin miktarı ne kadar artarsa etkisi o kadar azalır. Ve tersine miktarı ne kadar azalırsa etkisi artar…

EMNİYETTEN PROJE TANITIM TOPLANTISI
17 Aralık 2015 Perşembe,bugün saat 14:00'da İlçe Emniyet Müdürlüğünde FİDE Projesi-Madde bağımlılığı ile ilgili ailelerin eğitilmesine yönelik projenin basın mensuplarına tanıtımı gerçekleştirilecek.

AK PARTİ'DEN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meclis üyeleri ile birlikte bugün saat 09.00'da ilçe merkezinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantının amacı gündemdeki konuların basın mensuplarıyla değerlendirilmesi olarak açıklandı.

MUHTEŞEM İKİLİ
Silivri KAGİDER etkinliğinde girişimcilik kimliğimin eksikliklerini tamamlamayı hedeflerken kayıp köşe yazarımı bile buldum. Adil Sirkecioğlu'nun SİAD dayanışması ruhuyla, Silivrili Kadın Girişimcilere ayırdığı zaman diliminden nasıl bir yazı çıkar ancak merak ederiz. Malumunuz tembellikten yazamıyor bu ara. Gözlemleri konusunda kısa bir süre önce AK Parti SKM'sinde muhteşem bir işbirliği çıkardıkları Yetgin Çavdar epey faydalı olmuştur diye düşünüyorum. Girişimcilik eğitimini baştan sona büyük bir ilgiyle izledi; tebrikler.
Özcan Işıklar'ın siyasi söylemlerine hayret yoğunluklu yorumlarını Çavdar'ın içinden yapma konusunda kendini tutamayışının aramızda sır olduğunu düşünürken kürsüden gelen cevapla üçlü olarak mesajı aldık Başkanım : ) Çivi muhabbetini de muhalefet gündemden kaldırsın artık, bir zahmet baymadan... Dün dünde kaldı cancağızlar bugün ve hatta yarına dair güzel ve de yeni şeyler söylemek lazım : )))

YORUM YAP