Sevginar Sali

Karakaş üzerinden...

Pazar akşamı telefonum çaldı, arayan kişi ile aramızda geçen konuşmayı paylaşmak istiyorum sizinle…
***
“Bugün (Pazar)öğlen ve ikindide iki cenaze vardı. İkisine de Metin Karakaş katıldı. Vefat edenlerden birini belki tanıyor, diğeri ile hiçbir bağını kuramadım. Mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Başkan Adayı Volkan Yılmaz da cenazedeydi.
Aday yapılmamış, soğuk bir Pazar günü ailesi veya kendine zaman ayırabilirken cenazede saf tutması beni çok etkiledi. CHP'nin mevcut Belediye Başkanı dışında Başkan aday adaylarından da hiç biri yoktu. AK Parti'nin belediye başkan aday adaylarından tek Karakaş'ın olması ve her cenazeye, düğüne katılma gayreti karşısında çok duygulandım. İşte siyaset böyle bir şey; emek, özveri, azim, sabır ve adanmışlık. Aday gösterilmedin diye küsmezsin, olamasan da aday olmuşsun gibi halkın içinde yer almaya devam edersin” dedi…
‘Ne işe yarıyor, 2004'ten beri aday adayı ve ısrarla aday gösterilmiyor' diye takıldım biraz da… “Bir gün mutlaka olacak, göreceksin… Bu emeğin, halkın gönlünde bu denli yer almanın karşılığı mutlaka olur” dedi…
“Bunu kendisine de söyleyin, çok hoşuna gider” dedim, “Karşılaştığımız zaman söylerim fırsat bulursam ama sen söyle” dedi…
Ben de yazayım da herkes okusun : ) diye düşündüm…
Ben Metin Karakaş'ın yaptığını asla yapamam… Herkesin yapamadığı şeyleri, yapabilen insanlara helal olsun…

VEKİLLERE MESAJ
Bu ara ya alınganlığım üzerimde ya da bazı şeylere sabretmenin faydasız olduğuna inanmaya başlıyorum ve basıyorum isyanı!
İsmail Faruk Aksu MHP milletvekili olabilir ama aynı zamanda ‘İstanbul 3. Bölge'yi de temsil ettiğini hatırlatmak isterim. Seçim öncesi oy istemek, ardından da teşekkür etmek için gerçekleştirdiği ziyaretlerin arasında şöyle bir halka da açılsa ne hayırlı olur hepimiz için… Niye onun davranışı battıysa bana da; sanki hepsinin tutumu aynı değil… Hangi bölgeden aday gösterilirse gösterilsinler seçildikten sonra hepsi Ankara vekili! Seçmen olarak kendimi fena halde kandırılmış hissediyorum… Ama gelin görün ki parti adları değişirken bile vekillerin tutumu tıpatıp aynı! Sandığa gitmeyenlere kızıyordum, anlamaya başladım… Oy vermezse insanın canı daha mı az sıkılıyor acaba?
Tek tesellim Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz'a Aksu ile bir saatlik istişare inşallah ilaç gibi gelmiştir… Herkes sırtını sıvazlar ama çıktığın yolda tek başınasındır… Allah yardımcısı olsun!

KAYMAKAMLIKTAN DUYURU
İşkur toplum yararına projesi kapsamında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 28.06.2019 tarihine kadar görevlendirilmek üzere, güvenlik sertifikası olmak şartı ve asgari ücretle 14 güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır. Müracaatlar şahsen Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek hizmetleri bölümüne yapılacaktır.

YORUM YAP