Sevginar Sali

Karakaş sürprizi...

Sevimsiz bir gribin pençesinde gündemi değerlendirmek biraz zor. Hastalığa ilaç almadan direnme inadının acısını çekiyorum galiba; siz benim gibi yapmayın. Yeni haftaya pek güzel başladık anlayacağınız…
Ama haksızlık etmeyeyim Metin Karakaş sürprizi bizlere bir haftalık malzeme çıkartır… İlçe Kongresinde son anda yıldızlarını barıştırmayı başardıkları izleniminin aksine dünden bu yana bakıyorum da Karakaş’ın il yönetim kurulu üyeliği konusunda mutluluk ve tebrik mesajı yayınlamayışıyla Demiral dikkat çekiyor. "Karakaş’ın adı okunduğunda Silivri heyetinin yüzünü görmen lazımdı” diyen arkadaşıma hak vermiştim zaten de Demiral’ın göz göre göre yeni bir hataya sürüklenmesini yüreğim kaldırmayacak sanki!
Karakaş, daha doğrusu Karakaş-Turan ve Kaynarca karşıtlarından aldığı desteğe ihanet içinde olduğu izleniminden çekiniyor  muhtemelen. İçinden gelmeyen şeyi numaradan yapmasını da savunacak değilim ama Karakaş kim inkâr ederse etsin, Demiral’a uymuyor bu davranış.
Neyse…
Kadir Topbaş’ın referans ve de önerisi ile AK Parti İstanbul’un yeni Başkanı Selim Temurci’nin Karakaş’ı değerlendirdiğini öğrendim.
Ayrıca Karakaş’ın, Genel Merkez delegesi yapılması da dikkat çekti.
Karakaş’tan kısa vadede bir çıkış veya hareket beklentisi içine girenler yanılır. İlçeye uzun bir süre bulaşmayacağını tahmin ediyorum. Ama genel bir açıyla gelişmeleri yakinen takip edeceğinden kimsenin kuşkusu yoktur.
Kurumlar ve kişiler arasında ayrım söz konusudur. Ama öyle insanlar vardır ki kimi kurumlara imzasını atar. Yani bir nevi özdeşleşirler, birlikte ölümsüzleşirler. Belli dönemler, zaman dilimleriyle bu olguyu sınırlı tutabilirsiniz. Karakaş’ın, Silivri AK Parti’nin hal ve gidişatının en önemli ayrıntısı bile kalbini hızlı hızlı attırıyordur hiç şüphe yok! Olup bitene müdahale etmemesi çok zordur. Ne demiş Halis Karabenli? "Sabır, çok can acıtır fakat kefaretidir beklediğinin... Çünkü yalnızca, ucuz olandan vazgeçilir."
Karakaş daha çok sabır gösterecek… Neden mi? Çünkü vazgeçmesi beklenen şey hiç ucuz değil!
Dost, düşman fark etmeksizin herkesin Karakaş’ın ilçe başkanlığı döneminden övgüyle söz etmesi boşuna değil.
Bu gelişme kuşkusuz AK Parti Silivri dengelerini yeniden dizayn edecek gelişmeleri tohumu sayılabilir. Hele biraz zaman ve de genel seçim geçsin!

İLAVE
Dün arka sayfada "Her şeyiyle Silivri” köşesinde "Bu hizmet hızına alışırız” başlıklı yazımda; Park ve Bahçeler Müdürlüğünün eksikliğine dikkat çekti bir okuyucum. Haklı bir hatırlatmaydı.
Fen İşleri ve Temizlik İşleri’ni belirtmiş Park ve Bahçeler Müdürlüğünü atlamışım. Özür dilerim. Sizlerin de emeğine, ellerine sağlık; Yarların altına Lodos hiç uğramamış gibi : )

YORUM YAP