Adil Sirkecioğlu

Karakaş, Kaş Yapayım Derken Göz Çıkartıyor

Karakaş, kendisine yaptığım çağrıyı yanlış anladı. Belki de doğru anlayıp “Adil Abinin doğrusu, benim içinde doğrudur” mantığıyla hareket etti. “Düş yakasından Ak Parti’nin ve Silivri’nin” çağrımın oluşturduğu etkiden yola çıkıp, benimki daha çok ses getirir deyip, Işıklar’dan koltuğunu istedi. Hem de Silivri’yi sevme şartına bağlayarak.
Haklı çıktı. Benden daha etkili olduğunu kabul etmeliyim. Yazdıklarımın neden ve niçinler ini düşünmek, tartışmak yerine kötü kopyacılık yaptı. Şuursuzca yapılan atak, rakibe pas oldu. Şenol Başkan golü atmaktan geri kalmadı. Silivri’deki oyunu Türkiye’yi sevme şartına bağlayarak Ankara’ya taşıdı. Kalede Lefter olsa, Karakaş’ın hatasından mağlup olunacak. Işıklar her zamanki sempatikliğiyle 23 Nisan hatırlatmasında bulundu. Geleneksel olmaya başladı. Karakaş’ın önümüzdeki yılda, bu aylarda koltuk aşkı depreşecek olursa; 23 Nisanı “Karakaş’a koltuk bayramı” olarak meclise önerge vermesinden korkarım.
Yanlış yanlışı doğurdu. Nazı geçen geçtiğine, gücü yeten yettiğine vurur hale geldi. Bunun adı da siyaset yapmak oldu. Yanlışı başlatan olarak ne kadar sorumlu olduğumu düşündüm. Hafifletici birçok sebep buldum. Hiçbir zaman seçilmişe ‘istifa’, ‘seviyorsan çek git’ çağrısı yapmadım. İstemediğim halde seçilene, sandıktan çıkana hep saygı duydum. Benim yanlış dediğimi, çoğunluk doğru kabul ediyor ve onaylıyorsa eksikliği kendimde aradım.
Karakaş önceki dönemde kendinin de içinde bulunduğu ekibin hizmetlerine rağmen kaybetmeyi sorgulamadığı ve sorgulamayacağı anlaşılıyor. Yapmış olsa seçilmiş belediye başkanına “çek git” demezdi. El altından “Işıklar görevden alınacak” söylentilerini yaymaz, yapılan transferlerle başkanlık hayalleri kurulmazdı. 28 Şubat ayak oyunlarını çağrıştıran bu yaklaşımlar hiç hoş değil. Terbiyesizlik olarak kabul etmeseniz de, en azından saygısızlık olduğunu bilin. Silivri’yi sevmenin öncelik olduğunu söyleyenlerdenim. Karakaş kendi önceliğinin, Silivri’nin Karakaş’ı sevmesi gerektiğini anlamamış gözüküyor.
Devamı 01 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP