Sevginar Sali

Kalko: Silivri’ye değer katmak için buradayım

Spor alanına girmemeye özen gösterdiğimi bilenler bilir… Ama spor ile siyaset feci şekilde birbirine girdiğinde doğal olarak sınırlar ortadan kalkıyor…
Dün Silivrispor Başkanı Ümit Kalko ile bir görüşme yaptık, rahatsızlıklarını paylaştı…
İnsan bu kadar göz önünde olduğu zaman onu rahatsız edecek konular da rahatsız etmek isteyen kimseler de gündeminden eksik olmaz… Kendi adıma konuşayım; kimseyi rahatsız etmek üzerine bir mesleki yaklaşım içinde hiç olmadım, kaldı ki Kalko'nun bunu gerektirecek, tetikleyecek hiçbir duruşu ve tavrı benim açımdan söz konusu değil. Herkesle ilgili benimsediğim anlayış; insanların Hürhaber aracılığıyla kendisini kamuoyuna daha iyi ve doğru anlatma gayretimde Kalko bir istisna değil. Aksine hem eğitim hem de spordaki çabası, olduğu taktirde, bir çok hatasını bile telafi edecek durumda…
“En büyük başkan Kalko Başkan” veya “Adamın dibisin Kalko Başkan” tarzında bir söylem içinde kimseyle ilgili olmadım, Ümit Kalko bu vaziyette de bir istisna değil…
“Defalarca siyasete girmeyeceğimi söyledim ve kesinlikle girmeyecek olmama rağmen hayalim ve bununla alakalı çalışmalar yapabileceğimi yazıyorsunuz. Gerçekleri yazın, eleştirilere da açığım…” ve de “Siyasetle ilgili yazılarınızdan sonra Özcan Başkanın bana karşı tavrında tepkiler oluştu” dedi.
Devrim Uzun'un yazdıklarını eleştiriden ziyade ırkçı söylem ve tehdit olarak algıladığı için sessiz kalmadığını belirtti Kalko…
“Beni yönlendiren yok, benim aklım yeter” dedi; şahsen hiç aksini düşünmedim… Dünkü köşe yazımda bununla ilgili söylemimde anlatmak istediğim bazen en yakınımızda ve güvendiğimiz kişilerin bile bize gösteremeyeceği gerçeği tanımadığımız veya güvenmediğimiz insanların söylemlerinde bulabileceğimizdi.
Ayrılan yönetim kurulu üyeleriyle ilgili sorulardan sıkıldığı için basın açıklaması yapma gereği hissiyatıyla basın toplantısı düzenlediğini paylaştı. Sosyal medyadan hakkında yazılan her şeye cevap verecek durumda olmadığını belitti. Sosyal medya maalesef serbest atış alanı; bunun rüzgârına kapılan beyhude yere kendini hırpalamaktan başka bir noktaya varamaz. Sessiz kalmak mı? Zor tabi… Ne kadar zorsa bence o kadar da gerekli! Bazı kimselerin söylemlerine cevap vermeye kalkışmak onlara hak etmedikleri bir ödül, size ise ceza artırımı! Bunu sadece Kalko'nun durumundan yola çıkarak söylemiyorum; aynısını kendim için de benimsediğimi gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Bazı kimse ve söylemlerini kale almamak en yerinde karşılıktır.
“Silivrispor'u düştüğü durumdan yukarılara çekmeye çabalayan bir başkan ve yönetim var, maddi manevi bir katkıda bulunarak kulübü iyi noktalara getiriyoruz Silivri'nin en önemli gazetesinin imtiyaz sahibi alaycı bir tabir ile cümleler yazıyor… Üzüldüm. Bu yazıları hak etmediğimi düşünüyorum…” diye sitem etti.
Alaycı tabir kullandığımı ifade etti bunu kabul etmiyorum. Kimsenin eksikliğiyle eğlenmem. Ama tamamlaması için aklımın yettiği kadar öneride, tavsiyede bulunurum. İster faydalanır, isterse de elinin tersiyle geri çevirir; teklif var, ısrar yok! Yerel söylemler, sadeleşmiş tabirler samimiyetten, iyi niyettendir… Tabi siz ne söylerseniz söyleyin, karşınızdaki insan bunları kendi akıl ve duygu süzgecinden geçirerek algılayacaktır. Ümit Kalko'nun beni tanımaması, benim onu yeterince bilmememden kaynaklı açıkları ilerleyen zamanlarda telafi etme konusunda anlaştık sanıyorum.
“Bütün eleştirilere açığım ama hakaret, ırkçılığa ve tehdide karşıyım”ın altını çizdi. Katılmamak mümkün mü?
“Ben Silivri'de ne yaptım? Ne tür bir haksızlık yaptım, haram mı yedim de bana bu şekilde ithamlar da bulunula bilinir?” diye sordu… “Siz takımı kümede bırakarak büyük bir “başarıya” imza atıyorsunuz, Kalko varken takımın liderin bir-iki puan gerisine düşmesi başarısızlık oluyor!” çifte standardına isyan etti. “Silivri'ye değer katmak için buradayım. Hiçbir siyasi menfaat veya beklendim de yok. Eleştiriye açığım ama haksızlıklara değilim” diye rahatsız olduğu konuları noktaladı.
Kalko konuşmamızda Devrim Uzun'un açıklamalarından manşete çektiğimiz “Kap içindekini sızdırır” başlığı ile ilgili “Özcan Başkan'ın çok sık kullandığı ve muhtemelen onun söylettiği…” mealinde bir cümle kurdu.
Başkan Işıklar'a Devrim Uzun ile Ümit Kalko arasında siyasete de uzanan polemik hakkında görüşünü sordum. “Devrimin konuşmasını, söylemini, içeriğini ve tarzını tasvip etmiyorum. Konuşmasının dahi yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.
Işıklar ile Kalko arasında oluşan iletişim sorunun ortadan kalkmasıyla gündemde sancısını hissettiğimiz pek çok sıkıntının kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum. İki ismin işbirliğinden sadece Silivrispor değil Silivri'nin de büyük yarar göreceğini düşünüyorum.
Not: Kalko'ya görüşlerini büyük bir nezaket içinde bir eğitimci ve kulüp başkanı sorumluluğuna yakışır şekilde paylaştığı için de teşekkür ediyorum...

MEKTEBİM'DEN TANITIM TOPLANTISI
Mektebim 2017-2018 eğitim döneminde faaliyete girecek Silivri Kampüsünü bugün saat 11.00'da Yaşar Kemal Sergi Salonunda basın toplantısıyla tanıtacak. Hayırlı olsun…

KAGİDER'DEN 8 MART ETKİNLİĞİ
Silivrili Kadın Girişimciler bugün saat 17.00'da Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla harika bir programa imza atmaya hazırlanıyor.

BELEDİYEDEN KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI
Silivri Belediyesi bugün saat 15.00'da Megasaray Tesislerinde 8 Mart Kadınlar Günü programına evsahipliği yapacak. Açılık koşumlarının ardından, program KAGİDER Özel Gösterisi ve ardından Mustafa Keser konseriyle devam edecek.

YORUM YAP