Sevginar Sali

Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan


Hiç siyaset yazasım yok bugün. Zaten ortada yazılacak yeni bir şeyler de yok. Biraz siyaset detoksu yapalım mı bugün?
Geçtiğimiz hafta içerisinde Saba Tümer’in sunduğu programa konuk olan Aşkım Kapışmak’ın (yazarın ismi bu şekilde) Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan kitabı tanıtılıyordu. Program epey geç saatte olduğu için yarı uyanık yarı uykulu halde anlatılan şeyler dikkatimi çekti de ne yalan söyleyeyim durumu tam çözemediğimi kitabı ertesi sabah aldırıp hafta sonunda bir solukta okuduktan sonra anladım.
Kadınların neden erkeklerden daha önce yaşlandığını, fazla detaycı ve duygusal olmalarının sebebini söylentiler ve genel kabuller dışında mantıklı nedenleri ile öğrendim.
Erkekler için bir eylemi sadece yapmak önem arz ederken, kadınların ‘nasıl yapıldığı’ konusundaki hassasiyetinden doğan bütün kadın-erkek anlaşmazlıkların temelinde yatan sebebi idrak ettim.
Duygusallığımdan şikayet etmiştim ya birkaç yazı önce; boşuna etmişim. İnsan beyninin sağ tarafı duygusal, sol tarafı mantıklı düşünceleri üretirken, kadınlar sağ tarafı yüzde 70, sol tarafı yüzde 30 kullanıyormuş. Erkekler ise solu yüzde 70, sağ tarafı yüzde 30. Aradaki yüzde 40’lık açığın içinden ya çıkacaksınız ya da orada birbirinizi kaybedeceksiniz. Sizin becerinize kalmış…
 Veee o kadar çok şey daha var ki kitabı alın okuyun derim çünkü yazarı gibi ne eğlenceli ne de ayrıntılı aktarabilirim. Önerdiğim bilgilere evli olmasınız bile bir gün evlendiğinizde, diyelim ki öyle bir niyetiniz de şimdilik yok çalışma ve yaşam alanlarınızda karşılaştığınız kadın ve erkeklerin davranışlarını doğru anlamlandırmakta mutlaka ihtiyaç duyacaksınız. Doğru kılavuzluk edecek sağlıklı tespitlerle sorunları tamamen ortadan kaldırmam mümkün olmasa da yolunuzu aydınlatabilir.
Kitabın satışından komisyon falan almıyorum. Sadece bugün iyi günümdeyim size bir faydam dokunsun istiyorum! O kadar iyi veya kimseyle uğraşamayacak kadar kötü herkes inanmak istediğini kabul etsin!
Devamı 26 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP