Sevginar Sali

İttifaklar-Adaylar-Serdar Karaca

CHP ve İYİ Parti, yerel seçim ittifakı konusunda Çarşamba günü itibariyle anlaştı; İYİ Parti İstanbul, Ankara ve İzmir'de Büyükşehirlerde belediye başkan adayı göstermeyip CHP'nin adayını destekleyecek. (CHP de Mersin, Balıkesir, Samsun, Trabzon ve Erzurum'da aday göstermeyip, İYİ Parti adaylarına destek verecek.)
İYİ Parti İlçe Başkanı Av.Ozan Ersaraç'a Silivri'de kendi açılarından durumun ne olacağını sordum; “Henüz ilçeler konusunda kesinleşen bir karar yok. Değerlendirmeler devam ediyor. Bize iletildiğinde, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.
***
AK Parti ile MHP de anlaştı biliyorsunuz; MHP, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayacak.
MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın'a da sordum “son durum nedir?” diye, “Genel Merkezden talimat gelinceye kadar normal sürecimiz devam ediyor. Biz aday çıkartacakmışız gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Henüz kesinleşen bir şey yok” şeklinde bilgi verdi.
Kulislerden sızan bilgilere göre; “Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilçeler üzerinde de çalışmalar yapılırken MHP'nin gücünü koruduğu ilçelerde AK Parti'nin aday çıkarmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak AK Parti kurmayları, özellikle İstanbul'da 39 ilçeden 25'ini AK Parti'nin elinde bulundurduğuna dikkat çekerek bu ilçelerde MHP'ye bırakılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekiyor. AK Parti cephesinde CHP'nin elinde bazı ilçelerde MHP'nin desteklenebileceği görüşü savunuluyor.”
***
İstanbul'da AK Parti, MHP ile ittifak halinde yüksek ihtimal Binali Yıldırım ile iktidar şansı arayacak.
CHP ise yoğun ikna çabaları sonucunda, İYİ Parti'nin desteğiyle Ekrem İmamoğlu'nun İBB adaylığında karar kılmışa benziyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li Başkanlardan sonra, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanları, İBB Meclis Üyeleri ile buluşarak alt yapı hazırlıklarının sinyalini verdi.
CHP'nin cesaretine hayran kaldım Binali Yıldırım (arkasında duran Recep Tayyip Erdoğan'a hiç değinmeyeceğim) gibi bir siyasi figürün karşısına bir ilçe belediye başkanını çıkarmak her babayiğidin harcı olmasa gerek! Tabi söz konusu siyaset olunca oyuna adınızın önünde yazan hangi titrin ile girdiğinizden çok nasıl bir mücadele sergileyip, yarışı nasıl tamamladığınız önemli. Ekrem İmamoğlu inşallah bu yarıştan başarıyla çıkar da CHP'de seçenekler çoğalır!
***
Belediye Başkan aday adayı yarışı öyle çok tatsız tuzsuz biçimde yol almasa da can sıkacak kadar uzadı… Yay gibi gerilen sinirler çok kolay kopmalara sebep olabilir… Yine de kimse unutmasın ki sağduyu, hoşgörü, anlayış, birlik ve beraberlik siyasette kazandırır. Bugün kaybettiğiniz ‘küçük zaferler' için kahrolmadan bunların yarın elde edeceğiniz büyüklerinin temel taşları olduğunu daima hatırlayın. Pire için yorgan yakanların, sert iklim koşullarında çok üşüyeceklerini her daim hesaba katmak gerekir. En iyi yatırım uzun vadeli olandır, kısa sürede vurgunun kıymeti bilinmez… Siz temellerinizi sağlam tutun, yükseldikçe en çok ihtiyacınız olacak olan budur!
***
Bir gün susunca böyle oluyor… Yeterince bunaldınız, bir de ben baymayayım… Ama iki kelam CHP'nin Belediye Başkan Aday Adayı olarak gündeme gelen iş hayatından, Silivrispor'dan bildiğimiz, tanıdığımız Serdar Karaca hakkında etmeden geçemeyeceğim… Yıllarca bildiğiniz insanları tanıdığınızı sanıyorsunuz ama öyle değilmiş bir kez daha emin oldum. Bilmek ile tanımak, bir kitabı okumadan yazar ve kapağına bakarak yorum yapmak gibi bir şey : ) Tanıyanlar bilir zaten de Silivri Belediye Meclisinde anlattığı anlayışta ve özelliklere sahip bir meclis üyesine ben hayır demem… Yolunuz açık olsun.

YORUM YAP