Sevginar Sali

Işıklar: Küçük oyunların değil, büyük ideallerin peşindeyim

Dün “Işıklar'dan 2. hamle” başlığı altında aktardığım değerlendirme üzerine geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar arayarak görüşlerini iletti.
“Yazıda tarif etiğin kişi ben değilim böyle bir gayret içinde değilim. Olur olmaz bilemem ama daha büyük idealler peşindeyim” diyen Işıklar, “Ne oğlum ne de Oktay Yüksel'e herhangi bir adaylık ya da kooperatif seçimi ile ilgili bir yönlendirmem olmamıştır.
Fikrim sorulduğunda genel yapı ile ilgili düşüncelerimi paylaşıyorum. Ortam, olması gerekenler hususunda görüşlerimi ifade ediyorum. Bundan kim ne isterse onu anlasın.
Silivri'de 10 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra kooperatif seçim sürecine dahil olacak kadar pespaye bir duruma kimse kendini düşürmez” şeklinde konuştu.
Işıklar, diğer yandan eleştirdiği hususa açıklık getirerek: “Belediye Başkanı ile Oda Başkanları arasında bir çürümüş, çığırından çıkmış yapı vardı Volkan Bey bunu kesti attı. Olması gereken de bu. Bir Oda Başkanı, Belediye Başkanı ile çok iyi olursa kendi üyesinin hakkını savunamaz ona karşı; benim ifade ettiğim anlayış, olması gerektiğini düşündüğüm ilkesel duruş budur” dedi.
STK dizaynı üzerinden siyasete dönüş hesapları yaptığı değerlendirmesini de kabul etmediğini söyleyen Işıklar, “Silivri'de kooperatif ya da oda seçimleri üzerinden dizayn ile siyasete girmem! Niyetim yok ama olursa da bu yöntemden çok daha gelişmiş olanları var onları değerlendiririm” açıklamasında bulundu.
Işıklar, kişi ve güncel olaylardan ziyade inandığı vizyona hizmet amacıyla görüşlerine başvurulduğunda fikrini belirttiğini paylaşırken, “Kooperatif başkalarının dünyası olabilir benim hedeflerim arasında hiçbir anlam ifade etmiyor. Küçük oyunların değil, büyük ideallerin peşindeyim. Ben hesaplaştım vicdanımla. Yapacağım görevleri de yaptım; bu kentin önüne bir vizyon, bir kimlik koydum. Şimdi yeni heyecanlar ve hayallere yol açmak görevinde sıra. Siyaset denizin dalgası gibidir daha yukarı gidemezsen aşağı iniş başlar…” noktasında duruşunu özetledi.
Gün içerisinde Özcan Işıklar ve Ercan Çalışkan'ın da telefonla görüştüklerini ekleyelim.

YÜKSEL: HERHANGİ BİR ADAYLIK 
TASARISI İÇİNDE DEĞİLİZ
Oktay Yüksel de arayarak Sencer Işıklar ile kendilerinin Tezcan Balcıoğlu'na bir teklif götürmediğini, tesadüfi bir karşılaşmada paylaştığı kimi eleştiriler düşünceleri üzerine “Aday ol o zaman” tarzında aralarında bir sohbet geçtiğini aktardı. “Destek olur musunuz?” sorusuna da olumlu yanıt verdiğini ifade etti. Yüksel, Işıklar'ın talimatı ile herhangi bir adaylık tasarımı içinde olmadığını kesin bir dille aktardı. Son iki seçimde Çalışkan'a açık destek ve imza verdiğini belirten Yüksel, “Başka bir ismi destekleyecek ya da muhalefet edeceksem de bunu açıkça yapmaktan asla çekinmem” diye ekledi.

BALCIOĞLU: ÇALIŞKAN'I DESTEKLİYORUM
Konu hakkında arayan İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, “Sanayi Sitesi Kooperatifinin bir başkanı var, soyadı gibi de Çalışkan. Yaptığı çalışmaları takdir ediyor ve manevi desteğimin kendisiyle olduğunu paylaşmak istedim” dedi.

YORUM YAP