XXXXX

Işıklar, Islah OSB takibini sürdürüyor



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili takibini sürdürüyor. Mehmet Has ve Zafer Ercan ile ıslah organize sanayi bölgesi ilan edilen yerlerde, yatırımcılarla bir araya geldiği üç ayrı toplantı yaptı Başkan Işıklar. Süreç hakkında son gelişmeleri anlattı, yararlarına ilişkin bilgi verdi. Sermaye ve yatırımcılar, güven ortamı ister. Bölgemizde gelişim süreçleri pek bu kritere uygun olmadı. Daha çok kaçak, ruhsatsız ve tarım arazileri üzerine kurulan fabrikalar ilçe gündemimizi bugüne kadar meşgul etti. İstihdam açısından taşıdıkları önem bir yana, kontrollü çoğalma ve gelişim şart.
Işıklar, Islah Organize Sanayi Bölgesinin ilçemiz ile ilgili fikir babası ve ilk takipçisi olarak uğradığı haksızlığı da bir bakıma telafi çabası içinde. Edecek gibi de görünüyor, hatta etmiş kadar da oldu…

İKİNCİ OTURUM BUGÜN
Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclisi ikinci oturumu bugün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Pazartesi günü ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin bugün karara bağlanması bekleniyor. Yarınki oturumun ardından meclis bir aylık tatile girecek, yeniden Eylül’de oturumlarına devam edecek.

FESTİVALE DEVAM
52. Yoğurt Festivali 5. Gününde aşağıdaki programla devam ediyor.

5 TEMMUZ CUMA / 5.GÜN
19.00-23.00 Sergi Alanları: Kültür Merkezi- mahalle evleri-Eykom (Boşnak Bahçe) - Emine Toprak (Sanat Parkı)- Atölye Sonbahar (Boşnak Bahçe) Fahrettin Avcı( Boşnak Bahçe)- Ömer Faruk Küçükkaya (Sanat Parkı)
16.00 Plaj Voleybolu / Kumluk Mevki
16.00 Turnuva: Satranç Turnuvası / Kale Park
17.00 Turnuva: Tavla Turnuvası / Atatürk Meydanı
17.30 Dans Gösterisi - (Yunanistan- Filistin- KKTC- Makedonya)/ Selimpaşa (Kadir Has Caddesi)
18.00 Turnuva: Basketbol Turnuvası/ Erseven Sitesi Yanı
19.00 Yarışma: Yoğurt Mayalama Yarışması / Silivri Sahil Sanat Park
20.00 Yarışma: Köpek Irkları Yarışması/ Kavaklı Spor Sahası
21.00 Dans Gösterisi: ( Endonezya- İtalya-Makedonya)
21.30 Dans Gösterisi: Silivri Belediyesi Ahenk Gençlik ve Spor Sanat Kulübü/ Festival Sahnesi
22.00 Yarışma: Yoğurt Yeme yarışması / Festival Sahnesi
22.30 Konser: Edip Akbayram / Festival Sahnesi

BRİÇ TURNUVASI

Festival etkinliklerine son anda etkilenen bir de Briç Turnuvası var. 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 13.00’da Nikah ve Toplantı Salonu’nda ilgilenenlere duyurulur.

BARDAĞI YERE BIRAKIN BUGÜN…
Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı. Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu: "Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?” '50gm!'... '100gm!'...'125gm'... diye öğrenciler yanıtladı. " Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profesör, "Ama, benim sorum şu ki:
"Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
‘Hiçbir şey'… diye yanıtladı öğrenciler.
"Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez…"Kolunuz ağrımaya başlardı efendim” diye öğrencilerden biri yanıtladı. "Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?”
"Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”…
Tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler... " Çok iyi. Peki, tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu? ” diye sordu profesör. " Hayır…” diye yanıtladı herkes...
Peki, o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?”
Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar. "Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda? ” diye tekrar profesör sordu. "Bardağı bırakın düşsün! ” diye öğrencilerden biri yanıt verdi. "Kesinlikle!” dedi, profesör.
"Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar. Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.
Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir, fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi).
Bu şekilde strese girmez ve her gün taze bir beyin ile uyanır, her konuyla, yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz!
Bu yüzden sizde "Bardağı yere bırakın bugün!"
İyi hafta sonları...


YORUM YAP