Sevginar Sali

İnkârların, Kabul Vakti



CHP'nin İlçe Başkanı Selami Değirmenci, AKP'ninki Metin Karakaş olacak' diye konuşuluyor. Arayıp da sorayım ilerisi için ne tür kehanetlerin var" dedi.

İtiraf ediyorum bunu ilk yazdığımda aylar aylar öncesinde özellikle CHP ile ilgili kısmında şaka yapmıştım. Sonrasında gelişen süreçte ise tamamen canımın istediği gibi olayları yorumladım.

Birilerinin, mesela sevgili köşe yazarımız Adil Sirkecioğlu'nun yazdığı gibi 'ismini yazdıklarım ilçe başkanlığından uzaklaşıyor' iddiasının yerle bir oluşuna değinmesini bekledim merakla dünkü yazısında ama nafile. Epey daha bekleyeceğim de aşikar, Perşembe'ye yazacağı konu hakkında da kendini rezerve ettim. Bildiği ve kesinlik kazanan konular hakkında yazmak yerine bilmediği sularda üzmeyi tercih ediyor nedense!?

Adil abi seni sinir etme fırsatını elimin tersiyle itme lüksüm yok! Gerçi bu konuda Mart 2009 benim lehime önemli bir milat. Suskunluğunun sebebini ben biliyorum da okuyucularımızı bu önemli itiraftan mahrum etme. Haksızlık olur.

'Ben isteyince oluyor'un aptalca, bencilce ukalalığına girmeyeceğim… Ama ilçe gündemimizde yaşanan gelişmelerin isteğim, gönlümden geçenler doğrultusunda şekillenmesinden aldığım zevki doya doya yaşamamın önünde bir engel göremiyorum…

Kazanç ve kayıplardan ziyade hak ve adalet duygumu besleyen gelişmeler beni daha mutlu ediyor bu günlerde. Adaletin yerini bulması ve hak eden kişilerin gereken konumlara gelmesini önemsiyorum.

Örneğin bir kesimin saftrik biçimde CHP'nin başına geçen Selami Değirmenci'nin, Silivri Belediyesi'ne başkanlık eden Özcan Işıklar ile kavga etmesi yönünde beklentilerinin boşa çıkarma yönündeki gayretin şimdilik ortaya koyduğu durumdan çok memnunum. İnşallah böyle devam eder!

Sonra Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olan Muammer Eren'i üniversite mezunu olduğu için neredeyse taşlamaya niyetli bazıları. Rakiplerini kast etmiyorum. Onlar yapsa yine hak verip vermemeyi düşünürüm de sokakta bunun tartışılması kıskançlık ve kompleksten başka bir şey olamaz. Eğitim durumuyla övünecek tabi ki adam, gizleyip saklayacak hali yok ya!? Birileri tecrübesi, başkaları becerisini öne sürerken Eren, eğitimi konusunda bir adım öndeyse bunu ön plana çıkartacak doğal olarak. Başkaları okumadı, okuyamadı diye okuyanları suçlayacak, hor mu göreceğiz!? İnsaf edin!

Sünni gündem! Bir yıldır içimize daral getiren Öztek mevzusu vardı, Hamoğlu konusu yerini almayı başardı muhalefet adına çok şükür. CHP, AKP'ye Öztekler konusunda yüklenirken en azından meclis kararına ret verme kozu vardı elinde. Meclis iradesinin dışında imzalanan sıra sıra protokoller de işin çabası.
AKP'nin Hamoğlu üzerinden CHP'ye yüklenmesi bir acayip! Kendileri de onay verdiğinden! Kamuya kazandırılan bağışların rahatsızlığı sürüyor. Diyorum ben bir daha kamuya değil, kendisine alsın yerel yöneticilerimiz bağışları, kimsenin de haberi olmasın toplumsal huzurumuz sağlansın!

AKP, bu konuyu Öztekler'i unutturmak ve gündemden indirmek için iyi kullanıyor. Dahası CHP bu tuzağa her seferinde balıklama atlıyor.

Tıpkı eski belediye binası yerine iş merkezi yapılma teklifinin AKP'nin önergesi olarak son meclise sunulması gibi. Çarşıda değil araçla, yaya yürüme imkanı kalmamışken yine bir iş merkezini oraya dikmeyi yerel yönetim kabul etse AKP eleştirir! Ama iktidar kabul etmeyeceğinden, AKP öneriyi sundu ve "Biz gündeme taşıdık iktidar kabul etmedi" gerekçesini sahiplenmez inşallah! Ama sahiplenir! Niye böyle basit hatalar yapar siyasetçilerimiz ben de onu anlamam. Bu durumu yutturdukları bir kesimin ilgisiyle hoş olduklarından olsa gerek. Karakaş, teklif konusunun kendisine ait olmadığı savunmasıyla işin içinden çıktığını düşünüyor olmalı. Ama bir mimar ve Silivri'nin geçmişi ile gelecek planlaması konusunda fikir sahibi biri olarak o teklifi gündeme sunması bile kendisinde nasıl sırıttı duruma ayna tutmak istiyorum.
Sırf iktidarı kötü duruma sokmak için kendi itibarına verdiği zararı küçümsemek hatasını hanesine yazıversin bir zahmet.

Gözümden kaçtı sanılmasın diye yazmam gereken bir şey daha; Pazartesi günü Metin Karakaş'la meclisin kritiğini yaparken telefonda alt geçit konusunda iktidar ile muhalefetin karşı karşıya gelmesi olayına değindi. "Bugün mazbatamı alıyorum bayramımız ondan konuyu sevimsizleştirmek istemedim" dedi. Atama kararı sözlü olarak açıklandığından bu yana aleyhte devam eden kulis çalışmalarından haberi vardır mutlaka bu süreçte yaşananlar bizim kulağımıza geldiğine göre Karakaş da biliyordur.
Adaylık sürecinde İlçe Başkanlığına gönüllü görünmemek için sarf ettiği tüm çabaları Karakaş, mazbata aldığı günü bayram ilan ederek deşifre etti. Gerçi ne kadar çok istediğini ben zaten hep yazdım o da inkar etti!
Önceden yazdığım ve Karakaş gibi ilişki içinde olduğu yakın dava arkadaşlarının inkar ettiği her şeyin ne kadar doğru olduğunu sonradan görmek çok hoşuma gidiyor!

Siyaset yapacak ve bu alanda başarılı olmak isteyen insanların çok güzel yalan söylemesi şart. Siyasetçi olmak için her şeyi iyi, güzellikle yapmak gerekir. Aman yanlış anlaşılmasın; Ben siyasetçilerin inkarlarından memnunum, zamanla inkar ettikleri her şeyi kabul ettiklerini gördükçe dört köşe oluyorum!

YORUM YAP