Sevginar Sali

İlginç çarpışma!

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'ın ‘üst geçit' üzerinden CHP'ye yönelik çıkışına yanıt CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız'dan geldi. AK Parti'de konuyu niye ilçe başkanı yerine Barlas gündeme taşıyor sorgulamasını CHP için de yapma gereği doğdu. CHP meclis üyeleri ve suçlanan ilçe başkanı adına Melih Yıldız, Akören'de yaptığı konuşmada, mevzuya değinerek “Karayollarını suçlayan bir beyanımız yok” dedi. Yalanlama için beklenen süreyi biraz uzun bulmakla beraber, Yıldız'ın yanıtında iki nokta atışı oldukça dikkat çekiciydi.
Birincisi “Her zaman (Burada AK Parti'ye geçmiş dönemle ilgili sıkı bir gönderme var kanımca...) yapılan hizmetlere engel çıkarmak için fırsat kollayanlara inat Silivri halkının özlediği İBB hizmetlerini getirmeye devam edeceğiz”, ikincisi de “Bizden özür dilememizi bekleyenler 1,5 yıl önce Kurfallı tren istasyonu için müjde verdiler… ‘Kurfallı'da durak olacak', ‘Trene Kurfallı'dan binilecek' diyenler bu boş vaatler için halktan özür dilemişler mi?” sorusu…
AK Parti ile CHP arasında ‘ezeli bir savaş' var Silivri'de siyasi anlamda… MHP'ye ise bugün birincilerinin, geçmişte ikincilerin ‘yakın durma' zorunluluğu…
Yapılmayan hizmetler üzerinden CHP ile AK Parti kapışırken, gerçekleştirilen çalışmalar ile gündemdeki yerini koruyan, tartışmaları küçük, yatırımlarını büyük harflerle siyasi tarihimize yazı yazan MHP'ye daha çok dikkat etseler mi acaba!?
Bulgar bir atasözü der ki; iki kişi kavga ederken, üçüncü kişi mutlaka kazanıyor!
MHP, Silivri'de sadece ezber bozmadı, iktidar ayarlarında da yeni bir yapılandırmaya gittik. “Bir şey değişti her şey değişti” diyemem ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı çok net!
Peki, Barlas ve Yıldız'daki kıpırdanmaları fark ettiniz mi : ) Sanıyorum bunlar daha başlangıç…
Yeri gelmişken bir noktaya daha değinmek istiyorum... CHP ile MHP'nin Silivri'de yıllardır sürdürdüğü bir siyasi kader ortaklığı vardı, aynı hassasiyet ve görüşler sıklıkla kesişti. AK Parti ile bugün ittifak olunsa da MHP ile geçmişte yaşananlar üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bir yanıyla hep hafızalarda kalacak.
Şimdi AK Parti genelde, CHP İBB'de iktidarken, Silivri'de her iki kanaldan gelen yatırımlar MHP'ye sayılırken Volkan Yılmaz doğal olarak rakipleri nazarında ‘çekilecek bir dert' olmaktan uzakta...
Kiminin şansızlığı, başkalarının şansı!

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK'TEN ABONELİK EZİYETİ
Haftalardır şikâyet gelen bir alan. Bugün düzelir, yarın iyileştirme olur diye beklerken kimsenin umurunda değil vatandaşa yaşatılan eziyet anlaşılan. Bir kez de buradan duyuralım; Silivri Boğaziçi Elektrik şubesinde abonelik işlemleri için vatandaş saatlerce sıra beklemek durumunda kalıyor. Personel tasarrufundan vazgeçmenin zamanı gelmiş de geçiyor.

YASAK GELDİ
Koronavirüs salgınında son günlerde görülen artış üzerine İstanbul Valiliği, kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinlikleri yasakladı. 31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni tedbirler şöyle:
*Kapalı alanlarda sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinlikler yasak.
*Düğün ve nikah salonları üçte birini aşmayacak şekilde davetli alacak, mesafe korunacak.
*Düğün ve nikahlarda yalnızca şişe su ikramı yapılacak.
*Düğünlerde oyun/dansa izin verilmeyecek.
*Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile 15 yaş altı çocuklar törene katılamayacak.
Yasakların bugün saat 08.00 itibarıyla uygulamaya başlanacağı belirtilen açıklamada, “Tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli ve idari işlem başlatılacaktır” denildi.

YORUM YAP