Volkan Yılmaz: Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı yakın bir zamanda başlıyor

Volkan Yılmaz: Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı yakın bir zamanda başlıyor

31.08.2020 13:01:27

Kale Park açılışında yerel yönetim çalışma ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı projelerine yakın bir zamanda başlanacağını müjdeledi.

Başkan Yılmaz, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdiği esnada “Bir kent parkı, millet bahçesi dedik. Cumhurbaşkanımızın tensipleri, Çevre Bakanlığımızın destekleri ile Millet Bahçemizin, Hükümet Konağımızın ve Kültür Merkezimizin yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Kültür merkezi olmayan tek ilçe Silivri idi. Bir kültür merkezini, 50 dönüm üzerinde bir millet bahçesini ve Silivri'deki vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı bir Hükümet Konağını da Silivri'ye armağan edeceğiz” dedi.

Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri ve Açık Hava Müzesi açılışında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, belediye çalışmaları ve sürdürdükleri hassasiyetler hakkında da bilgi verdi.

“ÜSTÜN ÇABA VE FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ”

Atalarımızdan emanet kalan topraklara sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Nice bedeller ödeyerek atalarımızdan yadigâr kalan bu topraklara sahip çıkmak, hak ettiği değeri vermek boynumuzun borcudur. Vatan, millet, ezan ve bayrak için bir an bile düşünmeden, gözlerini dahi kırpmadan canlarını feda eden yüzbinlerce şehidimizin aziz hatıralarını ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını daima ön planda tutmak temel vazifemizdir. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde milli ve manevi değerlerimizi koruduğumuz gibi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha müreffeh bir şehirde yaşam sürmeleri için üstün çaba ve fedakârlıktan kaçınmadığımız herkesin malumudur.”

“SİLİVRİ'YE HİZMET BORCUMUZU ÖDEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Marka Kent Silivri hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Bizler göreve gelmeden önce; bu şehrin çocuklarına, hanımefendilerine, gençlerine, yaşlısına… Bu şehrin çiftçisine, hayvancısına, esnafına, sanayicisine, kısacası Silivri'mize ‘Marka Kent Mutlu Silivri' diyerek sözler verdik. Ve çok şükür ki verdiğimiz tüm sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Silivri sadece çarşı merkezinden, sahilden ibaret değildir diyerek, Silivri'nin 35 mahallesini bütüncül bir anlayış ile hizmetlerle buluşturmanın, gece gündüz demeden çalışarak Silivri'ye hizmet borcumuzu ödemenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugün bu kutlu ayda, bu kutlu günde, Silivri Belediyesinin Kale Park Sosyal Tesislerini hep beraber açtık. Hem tarihi doku hem tarihi miras hem de sosyal belediyecilik anlamda yapılan bu hizmette emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma ve burada taş üstüne taş koyan herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.  

KÖY OKULLARINA ÖZEL DESTEK

Çocuklar için özel projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz yola çıkarken ‘Mutlu Silivri, Mutlu Çocuk, Mutlu Aile' dedik. Uzak köylerdeki çocukların dezavantajlı problemlerini çözmek için yola çıktık. Bir kampanya başlattık. ‘Kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak.' dedik. Danamandıra, Çayırdere, Sayalar ve Kadıköy'deki çalışmalarımızı bitirdik. Kademeli olarak diğer köylerdeki 8 okulumuzun da çalışmalarına başlayacağız. Pandemi döneminde hijyen diyerek bütün köy okullarımızda bulunan 78 adet tuvaleti a'dan z'ye yenileme çalışmaları yaptık. Bu projemize sponsor oldukları için ECA Serel Elginkan Holding'e ve Kütahya Seramik'e teşekkür ediyorum.

Çocuklarımız için spor alanları, çocuk parkları dedik. Parkları yenileyerek yola koyulduk ve yeni parklar yaptık. Parklarımızı basketbol, voleybol sahaları ile bütünleştirip bir spor kompleksi halinde düşündük. İstanbul'un yüzme havuzu olmayan tek ilçesi olan Silivri'yi bu özellikten kurtaracağız dedik ve bu yüzme havuzunu yeni yıla Silivri'deki annelerin, çocukların, gençlerin, yüzme öğrenmek isteyen herkesin emrine amade bir şekilde tamamlıyoruz. Yüzme havuzumuzun hayata geçmesi noktasında Spor Toto'ya, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve AK Parti Silivri İlçe Başkanımız Sayın Mutlu Bozoğlu'na teşekkür ediyorum.”

MİLLET BAHÇESİ VE KÜLTÜR MERKEZİNE YAKIN BİR ZAMANDA BAŞLANACAK

Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı projelerine yakın bir zamanda başlanacağını açıklayan Başkan Yılmaz, “Bir kent parkı, millet bahçesi dedik. Cumhurbaşkanımızın tensipleri, Çevre Bakanlığımızın destekleri ile Millet Bahçemizin, Hükümet Konağımızın ve Kültür Merkezimizin yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Kültür merkezi olmayan tek ilçe Silivri idi. Bir kültür merkezini, 50 dönüm üzerinde bir millet bahçesini ve Silivri'deki vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı bir Hükümet Konağını da Silivri'ye armağan edeceğiz. Şuan ki kaymakamlık binamızı da bir kent müzesi ve kütüphaneye dönüştürerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

“4.250 HANEYE DÜZENLİ GIDA YARDIMI YAPILIYOR”

Tarımsal faaliyetlere yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Yılmaz, çiftçilere verilen desteklerin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Diğer yandan, Silivri Belediyesi olarak üretilen sebze ve meyvelerin ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Her zaman şunu söyledim; ‘Ben zenginlerin, baronların, çıkar çevrelerinin belediye başkanı olmayacağım.' dedim. Silivri'de yaşayan garibin, gurebanın, düşkünün, Silivri'deki vatandaşlarımın belediye başkanı olacağım dedim. Sosyal tespitlerle sosyal hizmetleri artırarak Gıda Bankamız aracılığı ile şuan 4 bin 250 ailemize düzenli olarak gıda yardımı yapıyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında ektiğimiz ürünlerin tamamı gıda bankası aracılığı ile garibe, gurebaya, yetime ve düşküne gidiyor.”

“112 ACİL SERVİS İSTASYONU İÇİN AÇILIŞ YAPILACAK”

Sağlık yatırımlarından bahseden Başkan Yılmaz, “Sağlık hizmetleri noktasında, Gümüşyaka ve Akören mahallemizde iki tane sağlık ocağı yaptık. Semizkumlar'da açık olmayan sağlık ocağını hizmet verir hale getirdik. Seymen'deki sağlık ocağımızı sağlık evi haline getirdik. Kurfallı'da bir bağışçımızın katkıları ile sağlık evimizi faaliyete açıyoruz. Hepsinden önemlisi, 112 Acil konusu. Silivri'nin bir köyünde acil bir hasta olduğunda ambulans Silivri merkezden gidiyordu. Büyükkılıçlı mahallemize bir bağışçı marifeti ile yapımı tamamen Silivri Belediyesi tarafından karşılanan 112 Acil Servis İstasyonumuzu bitirdik. Önümüzdeki hafta hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“TARİHİ KÖPRÜLER KISA BİR SÜRE SONRA AÇILACAK”

Silivri'de restorasyon çalışmaları devam eden Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü'nün açılış günüyle ilgili de bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Tarihi ve kültürel miras dedik. 10 yıldır kanayan yara haline gelen Silivri'nin tarihi köprüleri olan Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü'yü, birisini 15 gün diğerini 2 ay sonra yaya trafiğine açmış olacağız. Tarihi miras derken şuanda üzerinde bulunduğumuz 7 bin yıllık bilinen tarihi ile Silivri'nin kalesinde, kale parkındayız. Burayı ilk ziyaret ettiğimde içim acıdı. Biz Silivri'ye Silivri'nin 7 bin yıllık tarihine yakışan bir Kale Park'ı sizlerin hizmetine sunacağız. Çayın 1 liraya, kahvenin 3 liraya içildiği, tamamen sosyal belediyecilik ile işletmesi birilerine verilmeden belediye tarafından yapılacak olan bir sosyal tesisi bitirdik. Biz tarih demeye, kültürel miras demeye, farkında olmadığımız kültürel miraslarımızı ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAP