Şahin Dirik

İlçe kongreleri yaklaşıyor

Herkes yerel siyasete dair köşe yazısı bekler olmuş! Beklentileri kırmak olmazdır elbette… Ben de yaklaşmakta olan ilçe kongrelerini konu alayım dedim. Zannediyorum siyasete ilgisi olan tüm okurlarımızın da en çok merak edip hakkında teoriler ürettiği konu bu olsa gerek.
MHP: İlçe başkanının konumunu koruması en olası partiden yani MHP'den başlayayım dedim! MHP henüz geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Silivri'de beşinci parti olurken birden yerel seçimlerde %46'lara ulaşıp, birinci parti olup belediyeyi alacak güce ulaşabildi. Pek çoğu bunu bir azim öyküsü olarak tanımlıyor. Zafer Yalçın'da bu öyküden payını alacaktır. Daha önemli bir görev için ilçe başkanlığına tekrar aday olmaması gibi ekstrem bir durumun yaşanması haricinde MHP'nin ilçe kongresine tek adayla (Zafer Yalçın'la) gideceğine kesin gözüyle bakıyorum ben.
AK Parti: Mutlu Bozoğlu ve yönetim anlayışından rahatsız olan ciddi bir AK Partili gurubun ilçe teşkilatında varlığı biliniyor. Ancak gelin görün ki pek sesleri çıkmıyor. AK Parti'nin demokrasiden pek nasibini almamış bir parti olduğunu düşünür ve Bozoğlu'nun da “işi yine yukarıdan bağlayacağını” hesaba katarsak ben bir dönem daha ilçe başkanlığı yapacağına kesin gözüyle baktığımı söyleyebilirim. Esas mesele muhaliflerin AK Parti'de parti içi muhalefetle bir yere varamayacaklarını görüp Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerine toplu katılımlar sağlayıp sağlamayacakları.
İYİ Parti: Ozan Ersaraç'a karşı parti içi muhalif seslerin her geçen gün daha da yükseldiğini söylersem yanlış olmaz. Kendisiyle ilgili yönetim anlayışı açısından gereksiz derecede “despot” bir tavır sergilediği, farklı fikirleri dikkate almadığı, sürekli bildiğini okuduğu gibi konularda duyumlar alıyorum. Ne kadarı doğrudur bilemem ama bu tarz hareketlerin İYİ Parti gibi taban oturtmakta zorluk çeken ve demokratikleşme adına önemli adımlar atmaya çalışan bir partiye yalnızca zararı dokunacağını söylemeliyim. Muhaliflerin kongrede Ersaraç karşısında bir aday çıkarıp onu indirmeye çalışacağı söyleniyor. İki adaylı bir kongre görmemiz kesinlikle ihtimal dâhilinde…
CHP: Kongresi şüphesiz en heyecanla beklenen partiyi sona bıraktım. Zira CHP'ye ilçe başkanı seçilecek kişi 5 yıl sonra belediyenin geri alınabilmesi için yürütülecek çalışmalara yönelik ilk adımları atacak kişi olacak. Değişimin kesinlikle yaşanacağından emin en çok emin olduğum parti şu an CHP. Şu dakika itibariyle CHP'ye baktığınızda bolca ilçe başkan adayından başka bir şey göremezsiniz. Ancak ne kadarının niyetinin ciddi olduğu, ne kadarının gerçekten cesur davranabileceği delegasyon netleştikten sonra belli olacak elbette. Temennimiz elbette CHP için de Silivri için de en iyi olanın kazanması!

YORUM YAP