Sevginar Sali

Her kötü şeyin iyi bir tarafı vardır…


Böyle diyorlar da ‘İnşallah vardır’… AK Parti’nin Başkan Adayı dün de resmen açıklanmadı. Bir taraf "Değerlendirmeler sürüyor” diyor diğer yandan "Tahir Sert kesinleşti” bilgisi resmi olmasa da geçerliliğini sürdürüyor… Pazar günü tablo tüm netliğiyle herkes için geçerli haliyle karşımızda olacak. Hüseyin Turan ve Metin Karakaş arasında kutuplaşanlara, adaylıklarının garantilendiği görüşünün tatlı hülyasına dalanlara iyi bir gerçeklikle yüzleşme oldu Tahir Sert’in adaylık haberi… Kendinize en çok inandığınız anda en güvensiz oluşunuz ile ilgili tarih yazmaya aday gelişmelere gebe gündem.

Diğer yandan CHP’de asıl meseleyi ön seçim çalışmaları belirliyor… "Büyükçekmece’de iptal edilmiş Silivri’de neden edilmedi?” Edilse Belediye Başkanımız ve meclis üyeleri üyelere yönelik sıkı bir çalışma içine girme ihtiyacı hisseder miydi? Hayır… Demek ki bu açıdan iyi olmuş… Tehlike durumunda insanın aklı daha çok çalışır, çıkış yolu bulmak için yoğunlaşır, yaptığı işe ayrıca odaklanır… Yok, bu noktada daha çok panikleyen, zaten sağlam bir iradeye sahip değil, zararın neresinden dönersek kar!

Gündemimizi belirleyen konular adına birkaç başlık açacak olsak "Neden bizim haberimizi hiç yapmıyorsunuz” diye sitem edenleri saymamız gerekecek… Ya Ankara’da ya da kimseye görünmeden ikili kulislerde çalışırsanız bunun haber yapılacak bir tarafı zor olur. Yazılmaması kaydıyla veya isminizin belirtilmemesi şartıylabulunduğunuz paylaşımlarınızdan da haber çıkmaz. Ama babalar gibi basın toplantısı düzenler, gazetecilerin karşısında meramınızı anlatırsanız bunu haber yapmamak gibi bir şansı çok azımızın kalır! Dert illa sizin haberinizi yapmamak ise!!!Gazete dediğiniz şey haber ile beslenir! Siz yapacak, edecek, konuşacaksınız ki bunlar haber olabilsin, kamuoyuna ve kamuoyu yapıcılarına sağlıklı bilgi erişsin. Sizin gizli gizli yaptığınız şeyleri bizim haber olarak insanlara sunmamızı beklemeyin; onlardan duyum, köşe yazısı, sokak dedikodusu çıkar ancak…

"Neden bize giydiriyor?” sorusuna yanıt arayanlara da cevap verelim… Bunun asıl meali destek beklentisinin karşılıksız kalmasıdır… Kendinizi iyi anlatamadığınız için olabileceği ihtimalini bir gün de olsa sorgulayın lütfen. Neden bütün Silivri "Adaylık Metin Karakaş’ın hakkı” deme noktasında, aday olup olmaması gerektiği ile ilgili farklı fikirler savunmakta. Neden teşkilat ve kamuoyu yoklamalarında birinci veya ikinci çıkan isim Hüseyin Turan da Tahir Sert değil? Sert’in aday olması durumunda sadece partililerin değil yönetimden, gençlik kolları ve kadın kollarından istifaların yaşanacağı endişesi neden var? "Adaylığım kesinleşti” diyen Tahir Sert neden partiye gelemiyor, gelmiyor? Sert ve onu destekleyen insanlar kendilerini nerede anlattıysa orada anlaşılmıştır! Anlaşılamadıkları yerler kendilerini anlatmadıkları yerler doğal olarak. Kimse sizi kendiliğinden anlamaz! Destek veya oy istiyorsanız bunu söyleyecek, karşı tarafı ikna edeceksiniz. Tıpkı aday olmanız konusunda birilerini ikna ettiğiniz gibi; kendiliğinden oluşan bir süreç değildi muhakkak!?

Ettiğinizi bulursunuz, belki ölçü değişir ama nitelik fark etmez…

Acıyla başa çıkarsanız, bu durumun neticesinde size bahşedilen güce de sahip olursunuz!

CHP, DEMOKRASİ ŞEHİDİNİ ANACAK

CHP Silivri İlçe Başkanlığı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 21. Yıldönümünde bugün saat 13.30’da ilçemizde bulunan ve adını taşıyan meydanda anacak. Boşuna öldü belki ama boş yaşamadı. Yaşamadı ki fikirleri hala aramızda…

ESNAF ODASI ADAYLARINA ÇAĞRI

Silivri İ.M.K.B Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Şenkal, gazetemize telefonla ulaşarak, Silivri Birleşik Esnaf Odası adaylarının propagandalarında okulun isminin kullanmasındanve bunun da yanlış anlaşılmalara neden olmasından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Şenkal, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi bir kurum olduklarını, merkezleri tarafından açılan kurslara yönetmeliklerinde belirtilen koşullar kapsamında kursiyeri kabul ettiklerini hatırlattı. Şenkal, Esnaf Odası’nın hiçbir adayına yakın olmanın söz konusu olmadığını belirtirken, seçim yarışında hepsine başarılar diledi.


YORUM YAP