Sevginar Sali

Hayat devam edecek

Biraz değil bayağı bilinçli gündemi Corona virüsü ötesine taşımaya çalışıyorum inanın çok zor oluyor ama şükür ki bu içeriği karşılayacak gelişmeler de var gündemimizde.

Evet, sağlık ile ilgili çok ciddi bir tehdit altındayız ama diğer yanıyla da insanların psikolojisini, moral ve motivasyonunu da güçlü tutmalıyız.

Tedbirli davranacağız önlemlerimizi alacağız ve bir şekilde yaşamaya, üretmeye, çalışmaya da devam etmek zorundayız.

 

BAŞKAN YILMAZ'DAN MİLLET BAHÇESİ, KÜLTÜR MERKEZİ VE HÜKÜMET KONAĞI MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı ziyaretinin ardından çözülen tahsis ve hız kazanan yatırım konusunu geçtiğimiz günler işlemiştik… Bu güzel gelişmelerin devamında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri İlçe Stadyumunun bulunduğu alanda düşünülen Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Yeni Hükümet Konağı projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeledi.

Kültür Merkezi ayrıntısının altını çizelim.

Başkan Bey'in yatırım onayını müjdelediği satırlar arasında "Özlediğiniz ve hak ettiğiniz hizmetlere kavuşmanın ve başlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Silivri'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını özellikle bilmenizi isterim” ifadelerinin özellikle son cümlesini de pek manidar bulduğumu belirtmeden geçemeyeceğim…

Yeni yatırım çerçevesinde doğacak stat ihtiyacının ne şekilde karşılanacağı da merak edilenler arasında, gereğinin düşünülmüş olduğu ve kamuoyuyla da paylaşılması beklentisini de aktarmış olalım.

***

Yerel yönetim ve idarenin Corana virüsü konusunda başarılı bir sınav verdiğini belirmek gerekir, bunun ötesinde de kalkıp da hastanede hasta muayene edecek halleri yok. Ekipman konusunda Silivri Belediyesi'nin hastaneye destek hususunda girişimleri bulunduğunu da ilave edelim.

 

CAN ALICI İŞLER

Konu yatırımlardan açılmışken çalışmalara ilişkin de birkaç kelam etmek isterim. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, özel ile devlet okulları arasında açılan makası kapatma sözüne yönelik 13 köy okulu projesinin ilk ayağında Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra'da tiyatro, bilgisayar ve kütüphanenin yanı sıra dış cephe ile fiziksel şartların iyileştirilmesini tamamlamak üzere. ‘Kaç çocuk var ki köylerde' deyip merkeze oy yatırımı yapmak yerine gerçekten söz verdiği üzere ötelenen ve ihmal eden kesimlerin ihtiyaçlarına öncelik vermesini anlamlı buluyorum. Biz canımızın derdine düşmüş ve günü kurtarma politikalarına alışmışken; geleceğe sunulan destek aslına bakarsanız çok can alıcı. Sormadım ama eminim bu çalışmalar esnasında Silivri Belediyesi'nin bütçesine dokunmamak için gelinden geleni yapmış ve elinden bu iş de kurtulmamıştır : )

Çalışması, yatırım ve hizmetleri zaten görevi de Silivri'nin geleceğine yönelik bu hassas dokunuşu değerli buluyor ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum…

 

HALA EVDE KALAMAYANLAR İLE İLGİLİ SIKINTI VAR

Evde kalabilenler, bunu kendi inisiyatifiyle uygulayanlar ve hala işe gitmek zorunda olanlar ile ilgili şikayetler bizlere de iletiliyor. Bizler eve kapanırken birilerinin de asgari düzeyde de olsa işlerin yürütülmesi için görevlerinin başında kalması gerekiyor ne yazık ki. Onlar bu dönemde kahramanlarımız. Sağlık çalışanları evet çok önemli bir sorumluluk üsteniyor ama bunların dışında hayatın akışını sürdürmek adına halen her sabah kamu ve özel sekterde iş yerine giden ve orada belli tehdit altında görev yapmayı sürdürenler var ve de onlar için endişelenen yakınları söz konusu. Çalışmak ve çalıştırmak zorunda olduğumuz insanlara bu süreçte en azından bulundukları ortamlarda kişisel mesafe kuralını uygulama, koruyucu ekipman temin etme imkanı sunmak önemli.

 

 

 

YORUM YAP