Sevginar Sali

Halkın seçtiğini, partililerinin seçtiğine ‘kırdırırsanız’...

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'i ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun esnafın sorunlarını çözmek adına iktidara önerdiği 17 talebi anlattı.
Epeydir sabırla CHP İlçe Başkanının kendi mecrasında yol almasını bekleyenlerdenseniz siz de benim gibi bu gelişme dikkatinizi olumlu yönde çekmiştir.

Örnek vermek gerekirse; nasıl ki MHP İlçe Başkanının Silivri Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin başında çalışmalarını denetlerken görmek hoşuma gitmeyecekse, İBB ekiplerinin başında CHP İlçe Başkanı da yanlış bir görüntü ve algı çalışmasıdır. Her bir ilçe başkanı partisinin belediye başkanına sahada eşlik eder ama onun bulunmadığı yerde, sorumluluk alanındaki, bu hareketi hiç şık değil.

Yıllarca AK Parti'nin İBB'de yaptığı hatayı eleştirdikten sonra tekrarlamak CHP'ye bir şey kazandırmaz, hatta kazandığını kaybettirir, bunu görmek lazım.

İBB'nin Silivri konuları siyasi bir ayaktan takip edilecekse bunun için meclis üyeleri en doğru kanal; öncelik onlarındır. Silivri Belediyesi ile ilgili meselelerde tayin edilen Grup Sözcüsü diyeceğini söyledikten sonra tabi ki İlçe Başkanı da parti program ve etkinlik sınırları dahilinde fikrini ortaya koyar.

Ama halkın seçtiğini, partililerinin seçtiğine ‘kırdırırsanız', sahip olunan destek ‘vurulur'…

CHP İlçe Başkanının elindeki siyasi muhalefet malzemesi kimsede yok ama o bunun yerine kendi etkinliğini destekleyen mecraları yatağından kaydırıyor.
CHP'nin kamuoyu gücü ve temsiliyetinin üç saç ayağını ilçe başkanı-İBB meclis üyeleri-Silivri Belediye meclis üyeleri (Grup Sözcüleri) oluşturuyor. Bunlar da genel siyaset-İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediyesi konuları olarak ayrılabilir. Temelde aynı hedefe yürüyen üç ayrı yol…
Esen, kendi kulvarını bırakıp İBB yolunda ilerlerse ilçe başkanlığı geride kalır, ihlal ettiği mecranın gerçek sahiplerine haksızlık eder vs gibi sonuçları düşünün.
İlçe Başkanının rakibi kendi meclis üyeleri değil, diğer ilçe başkanları…

Takımınızdaki oyunculardan rol çalarak gerçek rakipleriniz ile yarışta başarılı olamazsınız.

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı deyip meseleyi farklı bir bakış açısı ile de değerlendirmek mümkün. Yine de hiçbir strateji veya savaş kitabı kendi kalesindeki gedikleri tamir etmeden yeni fetihlere gidişi önermez…

İBB'nin kar bıçakları önüne kendini bir daha atmadan önce CHP İlçe Başkanı aradaki %18'lik oy farkını (CHP'nin ilçe Belediye ve İBB adayı arasında) bir daha okusun! Oluşan açığı iki şekilde kapatabilirsiniz! Silivri'deki oyları mı arttıracaksınız, İBB'ye Silivri'den gidenleri mi azaltacaksınız?
İkincisini ben hiç önermiyorum, sizin istediğiniz de aklımın ucundan geçmiyor…

Basının görevi uyarmak, sonuçlarına katlanmayı göze aldıkları her şeyi siyasetçiler pek ala yapabilirler!

Unutmayalım; “Doğru ok şaşmaz, gider hedefini bulur. Eğri ok şaşar, gelir kendisini vurur.”

YORUM YAP