Sevginar Sali

Filler tepişirken, olan çimlere olur!

Genel seçim arifesinde siyasetin üslubu giderek gerginleşiyor bunun etkisinde tansiyonlar yükseliyor… Siyasetçilerin tartışmaları çabuk unutulur da olan araya girenlere olur… İktidar ile muhalefetin kavgasına çiçeği burnunda Mahalle ve Köy Muhtarlar Derneği Başkanı seçilen Ömer Ercan girerse ezilir… Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan şimdi çıkıp konuşsa ne derse desin; kimseye yaranamayacak… Liste ve örnekleri uzatmak mümkün… Aman siz siz olun bu siyasetçilerin kavgasına karışmayın hırpalandığınızla kalırsınız… Sadece STK temsilcileri mi? Medya mensupları arasında da aynı gerilim… Tabi ki her birimizin bir görüşü, desteklediği bir parti var… Ama ya bu kimlikle anılırız ya da mesleki etiketimizle… Bir tercih yapmak zorundayız… Siyaset mi, gazetecilik mi? İkisi bir arada olmuyor, hatta oldukça biri diğerini yok ediyor… Siyasetçi gibi konuşup davranan gazeteciler ve tersi... İkisi de birbirinden sevimsiz ve yakışıksız... Herkes kendi işini yapsın; en doğrusu bu...

DEMİRAL USTALAŞTI AMA IŞIKLARLA BAŞ EDEBİLECEK KADAR DEĞİL…
Dilek Demiral’ı, yerel iktidarı hedef alan açıklamalar yapmaması nedeniyle eleştirdiğimiz bir dönem vardı. Aslında doğru olanı yapmış uzun bir süre. Şimdi seçim atmosferinde bu konuya biraz ağılık kazandırması zorunluluğuyla gündemde. Işıklar’la baş etmesi çok mümkün değil. O kötü olduğundan değil Işıklar, işleri ve sözleri kendi lehine çevirme konusunda son derece ustalaştığından. Işıklar’ın dengesi bozulduğunda kendini savunmak yerine batırdığına da şahit olmuşluğumuz yok değil… Ancak kendi dengesini kendisinden başkasının bozması da mümkün değil; bu konuda başarı konumunu da kimseye bırakmıyor. Demiral’ın İdris Güllüce ziyareti kapsamında Işıklar ile yaşadığı, aslında AK Parti ile Belediye Başkanı arasında meydana gelen davet krizi hakkındaki açıklaması son derece etkileyiciydi. Taki Işıklar mecliste konuyu ele alana dek! Ne yaptı, ne etti eleştirilerle bütünleşmek yerine ‘adamlık’ ve ‘nezaket’ dersi verip noktayı koydu.
Işıklar ile daha yakın çalışanların ezberlediği bir ders var; daha uzaktan teşviki mesaide bulunanlara tüyomuz olsun; Ne zaman ki Belediye Başkanımızın karşısına bir eleştiri ile dikilme cesareti gösterir bir fani, Işıklar’ın yüzüne karşı okuduğu nukut sonrası "Allah benim belamı versin! Ben nasıl melek, kusursuz, hatasız, iyi insan belediye başkanım hakkında böyle yanlış şeyler düşündüm” noktasına ışınlanır… Fazla zorlarsanız Işıklar’ı değil ama kendinizi tüm algılarınız ile birlikte kaybedebilirsiniz! Onun için Dilek Demiral iyi yapıyor, güzel idare ediyor.
Bir de Rıfat Kutlu için bir parantez açmamız lazım bu konuda… Onun takındığı sükûnet, izlediği strateji hiç fena değil. Işıklar’ın canını sıkmayı başarabiliyor ama takdirini de kazandığı için, şimdilik sorunsuz, sevimli bir ilişkileri var. Genel seçim değil ancak yerel seçim bu sürecin dengesini bozabilir.

IŞIKLAR SAHALARA ÇIKIYOR
Siyasi partilerin yanı sıra seçilmişler de genel için kolları sıvamaya hazır. Başkan Işkılar’ın bugün Pazartesi halk pazarı sonrasında akşam Çayırdere ve Sayalar köyünde halka hitap etmesi bekleniyor. Seçim meydanlarını özlememiştir ama yapacak bir şey yok…

KARİYER GÜNLERİ 15-16 MAYIS’TA
Silivri Belediyesi’nin bu sene 4. sünü gerçekleştireceği Kariyer Günleri 15 Mayıs 2015 Cuma günü saat 13.00’da Atatürk Meydanı Otopark Alanında başlayacak. Açılışın ardından 15.00’da PDR Uzmanı Sebahattin Kutlu "Üniversiteye girişte doğru tercih” konusunda izleyenlere bilgi verecek. 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 17.00’da ise Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, "Başarıya giden yol” konusunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak iştirak edecek.

KAVAKLI YENİCİ MEHMET YAĞLI GÜREŞLERİ 23 MAYIS’TA
Kavaklı Belediyesi’nin başlattığı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri geleneksel bir şekilde Silivri Belediyesi tarafından sürdürülüyor. Güreşler bu sene 23 Mayıs 2015 tarihinde Kavaklı Stadında saat 12.00 itibariyle başlayacak.
Herkese iyi haftalar...

YORUM YAP