Adil Sirkecioğlu

Facialar bitmez...

1999 Depremİ'nİn üzerinden yirmi yıl geçti. Otuz yıl içinde tekrarlayacağı söylenmişti, ne kadar hazırlanabildiğimiz ortada. Bir öncekinden daha büyük bir faciayı koyun gibi bekler haldeyiz. Deprem öldürmez, yaptığımız bina öldürür sözünü ezberlediğimiz halde yaptıklarımızı yıkamıyoruz, depremin yıkmasını bekliyoruz. Yetkili ve etkili kişiler olanları seyrettikten sonra ahkam kesmeye, istatistik bilgiler vermeye devam edecekler. İBB'nin kasıtlı olarak kaybedildiğine inanmaya başladım. Enkazın altından kalkabilmek için suça ortak edecek, suçlanabilecek isim lazım. Ama unutulmasın ki son koalisyon hükümeti enkaz altında kaldı. Büyükşehri ellerinde tutanlar güçlenerek devam ettiler.
15 Temmuz darbesinin üzerinden üç yıl geçti. Tezgahlayan örgütün çökertildiğini, bitirildiğini, bir daha tekrarlanmaması için her türlü tedbir alındığını söylemek çok zor. İmamlar kaçtı, müezzinlere dokunamadık; abiler ve ablalarla uğraşıyoruz. Halkın iradesiyle püskürtülen silahlı zorbalık, devletin bütün güçleriyle yok edilemedi. Kozmik odanın aranması, vatansever subayların yargılanması, gezi olayları ve 15 Temmuz darbesi. Facianın bittiğini, tekrarlamayacağını ileri sürmek tam bir aymazlık olur. Allah vermesin tekrar bir darbe teşebbüsü sokağa çıkıp, köprülere çıkmakla bertaraf edilemez. Korkarım ki bir iç savaşa neden olur. Darbecilerin iplerini ellerinde tutanların da istediği budur.
“Kırk yıldır her tarafa sızmış bir örgütü temizlemek kolay değil” sızlanması ve nakaratıyla bu günlere geldik. Tavşana kaç, tazıya tut telkinleriyle netice almaya çalıştık. Ak Parti ve diğer partiler içindeki FETÖ severler kendilerini ustaca kamufle ederken, mücadele etme taraftarları susturuldu, uzaklaştırıldı, bıktırıldı, FETÖ düşmanları düşmandan korkar hale getirildi. Gönüllü imam yüksek kurulda fikir beyan etmek yerine, saçma ve yüksek fikirlerini kamuoyuyla paylaşmayı tercih ediyor. Dosta ve işbirlikçilerine güven, karşıtlara gözdağı amaçlanıyor olabilir.
“Facia” denilerek, facianın fitili ateşlendi. ABD Temsilciler Meclisi'ne selam çakıldı. Yaptırımlar için daha fazla bilgi ve belge verilebileceği ima edildi. Mektup rezaletinin devam etmesi istendi. ABD'nin şaşkın başkanıyla görüşmenin maddelerinden biri olursa şaşırmam. Papazın tutuklanması unutulmuş ve kabullenilmiş gözükürken, baş papazın (pardon muhteremin) kılına zarar gelmesinin kabul edilemeyeceğini kesin bir dille belirtilecektir. NATO subayları tek tek temizlenirken, NATO imamları sahne almaya başladılar. Allah Başkan Erdoğan'ı ABD ziyaretinde türlü musibetten muhafaza eylesin. Âmin.
İttifakın MHP kanadı aşırı tepki verirken, Ak Parti ve hükümet gerekli reaksiyonu göstermedi. Başkan kınamayla geçiştirdi. Başkanı başkandan daha fazla düşünen Bahçeli gideceği yolun sonuna varmalı. Kuyusunun kazıldığını anlamazdan gelen Erdoğan uyandırılmalı. Koalisyon döneminde tepkisiz izlenen “derviş faciası” ülkede siyasi kaosa neden olmuştu. Şimdiki facia daha vahim sonuçlara gebe gibi gözüküyor. Ordu vekili Cemal Enginyurt'un meclis kürsüsünden haykırdığı sözler referanduma sunulsa, başkanlık oyunu katlayacaktır. Geçmişte Derviş DSP'nin iç meselesi gibi görülüp, tedbir alınmamıştı. Arınç parti içi mesele olmaktan çıktı, memleket meselesi oldu. Vatanseverler, milliyetçiler perde arkasını görüp, anlamalı. İttifak dostluğu acı reçeteyi de barındırır. İttifak dostluğunun, koalisyon dostluğunun sonu gibi olması istenmiyorsa rest çekmek memleketin selameti açısından zaruri gözüküyor.
Ak Parti kongreleri Arınçseverlerin zaferiyle sonuçlanırsa zaman beyhude geçmiş olacak. Yüksek kurula atama yapan irade, kongrelerin hayırlara vesile olacağına inandırmaya çalışacak. Samimi Ak Parti üyeleri gözünü açtı. Yerel seçimleri kaybedenlere, kaybettikleri halde plaket alanlara, mecliste çoğunluk bizde diye teselli bulanlara inanmıyor artık. Dikkat edin CHP kongreleri bütün ilgiyi toplarken, Ak Parti cephesinde tam bir umursamazlık var. Bu gidişle aday bulunamayacağı gibi, liste yapmak bile zorlaşacak. Koskoca iktidar partisinin düştüğü bu durum ibret verici. Ak Parti birilerinin oyuncağı haline gelirken seyredenler utansın. Belki de yeni kurulacak parti korkusundan kongre bile yapamaz olacaklar.
Faciasız kalın.

YORUM YAP