Sevginar Sali

Eylül Meclisimiz

Silivri Belediye Meclisi bir aylık aradan sonra dün toplandı. Lafın gelişi ‘toplandı' herhalde, çünkü herkes oldukça ‘dağınıktı' tatil yaramamış sanki! Günler öncesinde ilan edilen oturum saatinde değişiklik yapılırken haber verilme ihtiyacı neden hissedilmez düşünmek gerek!

Başkanın açılış konuşması daha çok kapanmaya yönelik hava estirdikten sonra sözü CHP adına Melih Yıldız aldı. Genel siyaset argümanlarındaki avantajlarının artısı olmasa Yıldız'ın ana muhalefet performansı da içler acısı halde. CHP'nin İBB üzerinden Silivri Belediyesi etkinliklerinden rol çalma ısrarını da bunu savunma şeklini de nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Hükümet hataları ve İBB'nin nispeten geçen dönemlere nazaran daha iyi yönetilme çabası CHP'nin Silivri Meclisinde avantajları olurken, Volkan Yılmaz ve yönetiminde eksiklik bulamama ve bu noktadan muhalefet etme adına argüman geliştirme zayıflığının örtülecek bir tarafı yok.

Melih Yıldız karşısında AK Parti Grup Sözcüsünün çırpınışları CHP'nin orantısız güç kullanması gibi geliyor bana… Güler kendine biraz daha az güvenip, partisi adına sözcü saffını güçlendirme yönünde ciddi adımlar atmalı. AK Parti Grubu Güler'i, Yıldız karşısında bu kadar yalnız ve hazırlıksız bırakmayı sürdürürse, kendileri bilir de, bu işin ceremesi hepsine yazılıyor.

MHP Grubu adına söz alan Erdoğan Gökalp Kalaycı'nın samimi açıklamalarına müsaade edilse daha hayırlı bir iş olur. Düşünce ve fikirlerin karşıya geçmesi için illa süslü cümlelere değil, sadece içtenliğe ve açık yürekliliğe ihtiyacı olduğunu hissettiren son performansından benim aklımda en çok kalan sadece önündeki kağıdı katladıktan sonra söyledikleri oldu.

***

Başkan Volkan Yılmaz, belediye festivallerine CHP'lilerin katılmamasını Silivri halkına şikâyet etti. Başkan Bey gerçekten davet ettiği kişileri yanında görmek arzusunu taşıyorsa gelenlerin ağırlanma şeklini önce gözden geçirse istediği sonucu elde etmesi daha mümkün görünüyor. “Bu festivaller benim; Volkan Yılmaz ya da MHP'nin değil” diye başlayan sitemini “Benim festivalimi sabote edemezsiniz” diye bitiren Belediye Başkanımız olunca bizim de kafamız karışıyor…

Pek çok zaman istediğimiz bir şeyin olmaması önemli ölçülerde başkaları değil, bizimle ilgilidir. Kolay olan suçu, sorumluluğu kendimiz dışında aramazken, zor olana kalkışmak; değişmek asıl mesele.

Volkan Yılmaz ve MHP'nin iktidar olan anlayışı Silivri'de herkesi kucaklama iddiası ve hedefini dillendirdiği kadar, hayata da geçirme konusunda samimiyete, direnişsiz teslim olmalı. Çünkü bazı yollar ancak açık yüreklilikle yürünür ve MHP öyle bir eşikten girdi.

CHP, AK Parti Silivri'de, kısmen, sadece kendinden olanlarla bir yerlere gelmiş olabilir. Ama MHP ne böyle geldi ne de böyle tutunabilir. Aslına bakarsanız artık ideolojik prangalarından boşalan siyaset anlayışın iktidarı yeni kurallara göre kuruluyor.

***

Geçen dönem CHP'nin yerel iktidarı İBB ile zıtlıktan siyaseten kazandı, Silivri'nin kaybetmesi pahasına. Bu dönem farklı siyasi anlayışa karşın Silivri-İBB açısından da Belediye Başkanı nezdinde de çifte kazançlı bir durum var. CHP bundan dolayı kan kaybettiği izleniminden kendini kurtarmalı. İBB olanakları yerine siyasi argümanlarına ağırlık vermeleri daha doğru, taraftar kazanma açısından faydalı olur. İBB'de başarı zaten bir şekilde onlara yazılıyor bu kazancın üstüne kendi, esas kulvarlarında artı kaydetmeliler ki çok da fena gittikleri söylenemez.

***

Bu arada Başkan Volkan Yılmaz, CHP'lilerin Bülent Didinmez'in belediyedeki pozisyonu ile ilgili sorularını da yanıtladı: “Ezgi AŞ Yönetim Kurulu üyesi ve Siyasi Danışmanımdır” diyerek.

Hayırlı olsun…

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP