Şahin Dirik

En Heyecanlı Kongre

Siyasi partilerin ilçe kongreleri yaklaştıkça yaklaşmakta ancak bu partilerin içinde biri var ki özellikle Silivri'de kongresi en heyecanla beklenen parti olduğu söylenebilir. Evet, kongresi diğer partilere kıyasla en yakın tarihte olan CHP'den bahsediyorum. Zira muhtemelen bu yıl bitmeden seçilecek bu CHP ilçe başkanı 4 yıl sonraki yerel seçimlerinde CHP'nin belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinde aktif rol oynayarak Silivri'nin kaderine doğrudan müdahale etme gücüne ve iradesine sahip olacak bir şahsa dönüşecek! İşte bu sebepten mütevellittir ki en heyecanla beklenen kongre CHP'nin ki…

Başkan kim olacak, yöneticileri kimler olacak, CHP önümüzdeki dört yılda Silivri'de nasıl bir politika izleyecek… Vatandaşın kafasındaki sorular say, say bitmez… Yalnızca bir konuda kendimden çok emin konuşabilirim, o da mevcut ilçe başkanının değişeceği. Şu an ortalık “ilçe başkanlığına adayım” diyen isimlerden geçilmiyor olabilir ancak delegasyonun netleşmesinin ardından bu değişecek. Şu anki tabloya bakarsak ben iki ya da maksimum üç adaylı bir kongre göreceğimiz düşüncesindeyim. Mümün Koçoğlu'na bir, Abdullah Yıldırım'a da iki desek üçüncü adayı da sürpriz kontenjanına bıraksak tutarsız bir hesap yapmış olmayız diye düşünüyorum.

Üyeler değişimden mi yoksa mevcut düzenin “farklı maskeler, farklı yüzler” ardına gizlenerek devam etmesini mi tercih edecek? Bunu şu an söylemek güç görünse de CHP tabanının ne kadar seküler ve eğitimli olduğunu hesaba katınca kesinlikle değişimden ve “heyecan verici yeni bir güç” arayışından yana olacakları tahmininde bulunabiliriz.

Şundan emin olabilirsiniz ki CHP başka hiçbir partiye benzemez. CHP'de öyle ya da böyle üyelerin istediği olur. CHP'de demokrasi ya güzellikle işler ya da zorla. Ama mutlaka işler. Çok yakın zamanda örneğine en yakından şahit olduğumuz gibi dayatma sizi ancak adaylığa kadar götürür ama oradan öteye geçmek için tabanın gönlüne taht kurmanız gerekir. Kısacası başkanlığa ciddi ciddi niyetlenenlerin her şeyden önce tatlı dil, güler yüz ve samimi tavırlar ile üyelerin kapılarını aşındırmaya başlamaları gerekir.

 

YORUM YAP