Sevginar Sali

Ekonominin ateşi düşüyor, siyasetin ki yükseliyor

Hiç siyaset yazasım yokken, resmen kader beni zorluyor...
Ben kek tarifi vererek, ‘nasıl hep birlikte daha dinginleşiriz'i yazayım derken zır telefon, tik mesaj mesaj üstüne rahat bırakmıyorlar.
‘İttifak demişsin; AK Parti listelerine MHP'liler girmedikçe bu işbirliğinden istenilen siyasi netice sandığa yansımaz' diyor beriki… “AK Parti Silivri'de seçimi garantilemek için AK Parti artı MHP yetmez bir de CHP'den oy alabildiği bir aday bulmalı” diyen arkadaşa da katılmamak ne mümkün… Bu işin bir de HDP'si var… İYİ Parti son dönem istifa gündemlerinden bir türlü sıyrılamadığından yerel seçim hesapları içine ya pek dahil edilmiyor ya da zaten oyların adresi belli olarak yorumlanıyor.
Siyasi kulislerde durum ‘boşa koydum, dolmuyor… doluya koydum almıyor…' u aşmış, çatır çatır havuz hesapları yapılıyor…
Tatlı dillere, bolluk fışkıran laf sofralarında doyan karınlar, gözü kara yeni heyecan arayışlarında…

ARKAZ, YUVAYA DÖNDÜ
Hayati Arkaz milletvekili seçildiği İYİ Parti'den istifa ederek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine yuvasına geri döndü. İYİ Parti'nin, Arkaz'a milletvekili seçilmesinde çok faydası oldu. Aynı yararı kendisine TBMM kapılarını açan siyasi oluşuma Arkaz'ın bahşettiğini söyleyemeyeceğim. Döndüğü MHP'ye de, şahsen pek ümidim olmasa da, olur bakarsınız, inşallah! MHP'den bu hususta biraz ilkeli davranmasını beklerdim ama siyasetten daha iyisini ummanın boş olduğunu öğrenecek kadar tecrübeler yaşadık sanıyorum… ‘Hedefe giden her yol mubahçılar'ın altın çağında etik, metik diyerek ortalığı bulandırmanın alemi ne ama değil mi : ))

YORUM YAP