Sevginar Sali

Denge...

‘Çok' denecek kadar uzun zamandır bir üniversite kapısını bu kadar kısa aralıkla üst üste aşındırmamıştım : )
Pazartesi günü yeni eğitim dönemi açılışı için İstanbul Rumeli Üniversitesindeydik…
Dün de üniversitedeki oryantasyon programı kapsamında Radyo TV Sinema öğrencileri ile buluştuk.
Pazartesi günkü açılışa dair merak ettiklerinizi haberinde buldunuz muhtemelen. Silivri siyasetine dair önemli bir diğer mesajın altını da ben çizeyim buradan : ) Açış programında konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, akademisyenlik heveslerini hatırlatırken bir de ilçemizin geleceğini yakından ilgilendiren bir diğer konuya daha dikkat çekti… “Üniversitede ders vermeyi çok istiyorum ama bu hayallerimi 6 sene daha ertelemek zorundayım. Malum bir daha belediye başkanı aday adayı olduk…” dedi… Adaylık ve seçilme süreçlerini atlayarak, gelecek planlamasına 6 yıllık belediye başkanlığını daha ekleyen Işıklar'ın beyanatları rakipleri kadar önümüzdeki süreçte; geçmişte yaptıkları, bugün ve gelecekte yapacaklarıyla da yakından ilgili.
Işıklar'ın üzerinden atlayarak geçtiği aşamalar konusunda ansiklopediler yazılır! Ama artık devir ansiklopedi devri değil! Eylem zamanı, güven tazeleme vakti!
Ümit Kalko'nun hedefi, Metin Karakaş'ın niyeti, Emrah Maşalacı'nın lacivertleri çekip sahaya inişi Işıklar'ın karşı cephesindeki son hareketliliği tarif etmeye yeter sanıyorum… Tülay Kaynarca, Hüseyin Turan ve Yetgin Çavdar'ın Karakaş karşıtlığı, Karakaş-Maşalacı dayanışması ve başta saydığım üç ismin Kalko saflarında birleşme potansiyeli kendini hissettiriyor. AK Parti Silivri'nin en güçlü adaylarından biri olarak yıllardır beklenen ve görülen Mustafa Saral'ın, bugüne kadar belediye başkanlığı hususunda tüm ısrarları karşılıksız bırakması bir yana kime işaret edeceği önemini arttırarak sürdürüyor.
AK Parti ne zaman bunun farkına varır bilmiyorum ama saflarında Silivri ölçeğinde siyaset yapanlar kendi içinde dengeleri kurmadan çıkacakları bir karşı mücadelede başarılı olmayacaklarının fakında. Denediler olmadı, denediler olmadı, bir daha deneyip olmayacağını bile bile nereye kadar ve nereye? Dengeyi kuramayan, ayakta kalamaz… Ayakta kalamayan, yol alamaz!
AK Parti'nin teşkilatı, Işıklar'ın kafası dağınık!
AK Parti'nin işi zor, Işıklar'ın hiç kolay değil!
CHP, Silivri'de iktidar yorgunu, AK Parti muhalefet bezgini!
‘Şu aday olursa kesin kazanır', ‘Bu partinin adayı filanca olursa farkla kaybeder' gibi varsayımların hiçbir geçerliliği an itibariyle olamaz… Bir insan yarım saat aynı kalamazken, henüz bin bir türlü bilinmeyenler ile gündemimizde olan yerel seçime dair üstte örneğini verdiğim öngörülerin her hangi bir dayanağı yoktur, olamaz…
İktidar taliplilerinin durumundan belirsizlikler kulesi inşa etmek mümkünken, asıl tercihte bulunacak olan seçmenin vaziyeti ne dersiniz? Anlatayım… Yeterince seçim, fazlasıyla hayat, çokça vaat yorgunu… Sevgili adaylar veya aday olmayı düşünenler; ne söyleyecekseniz, nasıl ikna edeceksen vatandaşı ‘hap' şeklinde hazırlayın. Yutalım, vücuda karışsın ve şifa versin : ) Şurup ya da iğne ile tedavinin acısına bile katlanmaya takati yok kimsenin… Hele yanlış tedavinin geri dönüşü mümkün değil.

IŞIKLAR İÇİNDE UYU
Bugün Hürhaber kurucu İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun'un 5. ölüm yıldönümü. Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz… Nur içinde yat, toprağın bol olsun!

YORUM YAP