Sevginar Sali

CHP’de kongre hesapları

"Bu resimden bir ilçe başkanı çıkartırsın artık!” sözü benim yeteneğimi küçümsemek olur : ) Üç tane bile çıkartırım… Deliliğe vurma zamanı diyeceğim o da sökmüyor artık Silivri’de… Can sıkıcı gündemden biraz başımızı kaldıralım mı?
Oktay Yüksel, Yusuf Temel, İhsan Atun ve Doruk Bulut…
Bulut eskiden Işıklar’ın prenslerindendi şimdi Muharrem İnce’nin prenslik saflarına katıldı…
İhsan Atun ve kulüp yönetiminde en yakın isimlerinden biri Yusuf Temel…
Yüksel buluşmalarının mahiyetini aktarırken; "İsrail ile Filistin’i bilir misin? Yıllardır yaptıkları savaşta İsrail son teknoloji top, tüfekle savaşır. Filistin de bilek gücüyle. Biz de CHP İlçe Kongresi için Filistin gibi bir mücadeleye girişiyoruz” dedi.
"Haber baş sayfa çıksın” ikazlarını dikkate aldığımın ispatı başka türlü olmazdı zaten : ))
He bir de bizim yerel siyasetçilerimizin de kırmızı çizgileri varmış! "Silivri özüne dönecek” diyorlar… Özünden döndürenler kimse!?
Doruk Bulut’un ilçe başkanlığı söylentisini hortlatan gelişmeler gündemimizde. Bir şeyin olması için 40 defa söylenmesi gerektiği deyimi var da bir de ‘Işıklar isterse’yi düşünün. Korkusundan istemezse yaprak bile kımıldamaz CHP’de durumu söz konusu malum.
CHP’nin ilçe başkanı mı yok? Nereden çıktı şimdi bu iddialar ve kulisler diye düşünebilirsiniz. CHP genel seçim nedeniyle ilçe kongrelerini erteledi. Şimdi yine değişen bir şey yok yine sonbaharda seçim olacak yüksek ihtimal… Bunun için CHP’nin yerel (kongre) ve genel seçim tansiyonu yükselişini kesmeyecek anlaşılan…
Haa bu arada Bulut’un Ankara semaları hedeflerini hesaba katması gerekenleri uyandırsak mı, uyandırmasak mı?
Işıklar’ın tercihine de Bulut’un adaylığına da şiddetle karşı çıkacak kesimin kongre hesaplarına girmeye gerek yok. Hepsi ayan beyan olsa gerek!

AİLE SORUNLARINI DA  ÇÖZERSEK TAM OLACAK
Başkan Işıklar’dan Salı günü paylaşımı… "Lütfü abimizin yeni restore ettiği Kale Kültür Evine meclis üyemiz Hakan Sefa ile beraber tebrike gittik. Ramazan dolayısı ile de mahalledeki kahvelerimize gül suyu dağıtarak Mübarek ayımızın bir geleneğini yaşattık. Silivri’de yaşamak güzeldir… Çünkü biz büyük bir aileyiz...”
Işıklar, diğer aile fertlerinin sesine de kulak verirse, örneğin Hakan Sefa gibi sevdiği, sözüne itibar ettiği meclis üyelerinin düşüncelerine önem verirse bence aile kavramımızın eksik kalan yerleri tamamlanacak… Aile içi sorunların çözümü hassas mevzular. Öyle kırmakla, dökmekle halledilecek mevzular değil… Herkesin bir ailesi var oradan bilirsiniz… Yaşamak istemediğiniz hiçbir şeyi başkalarına yaşatmayın! Yaşattıklarınızı yaşamadan bu dünyadan gidilmediği gerçeğini unutmayın!
Kale Kültür Evi restorasyonu hayırlı olsun bu arada…  

5 ADIMDA BİLGELİK
Sadece bu 5 kuvvetli cümleyi içsel olarak benimseyip uygulayarak daha doyumlu bir hayat yaşamanız mümkün desek? Cümleler bizden, yorumlar sizden. 5 Adımda Bilgelik, hemen, şimdi, hayatınıza dokunsun:
1. Parmak uçlarında duruyorsan, yere sıkı basamazsın.
2. Çok hızlı koşarsan, uzağa gidemezsin.
3. Parlamak için uğraşırsan, kendi ışığını söndürürsün.
4. Başkaları üzerinde güç kullanmaya çalışırsan, kendi gücünü kaybedersin.
5. Kendini tanımlarsan, asıl benliğinden olursun.
* Lao Tzu

YORUM YAP