Sevginar Sali

Cezaevi tutsakları

Normalde Boğluca'da sona gelinen durumu bizlere AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı yetkililerinin, meclis üyelerinin, ilçe yöneticilerinin ballandıra ballandıra anlatılması beklenir. Çalışmaların bir türlü tamamlanmamasından dolayı o kadar azarı işiten, halkın tepkisiyle yüzleşmek zorunda kalan onlar… Ama cezaevi programları o kadar yoğun ki çarşıya bir türlü gelmek, Silivrili seçmenlere yönelik bir çalışma yapmak mümkün olmuyor 15 Temmuz yargılamaları başladı, başlayalı!
Hakim orada, savcı orada, avukatlar, müştekiler, sanıklar… Yok illa bakanlar, milletvekilleri de gelecek! İlçe siyasetçileri de kapıda nöbet bekleyecek! Bir defa değil hatta bin defa! İnşallah hafızalarında müebbet cezalarının bozuk para gibi dağıtıldığı Ergenekon, Balyoz, Oda TV gibi duruşmaları da anımsıyorlardır kıyısından, köşesinden! Ne de olsa o zaman o davaların ‘savcısı' konumundaydılar!
Taviz üstüne taviz, adaletsizlik üstüne adaletsizlik! Sonuç ortada!
Neyse… Allah'tan uçurumun kenarından dönüldü de; zararın neresinden…. kâr'dır deyip bugünlerimize şükür ediyoruz.
Boğluca'yı yazacaktım, Silivri'nin bekleyen, beklerken olduğu yerde durmayıp büyüyen sorunlarını hatırlatacaktım unutmuş gibi duran bazı kimselere cezaevine takıldık kaldık!
Bir alt geçit çalışması vardı onay geldi, protokol imzalandı ve rafa kalktı muhtemelen! Çalışan, eden yok, gündemden bile düştü… Ama her akşam ve sabah saatinde o alt geçit deliğinden aynı anda geçmeye çalışanların alevi de tepkisi de sürüyor…

NEDİR BU AYNI SOKAĞI SEKİZ KERE DÜZENLEME AŞKI!
Çarşıya çıkan üç-beş sokak var Silivri Belediyesi onları düzenlemelere doyamadı… Bi tek yön yapıyor, bi kaldırımı genişletiyor, bi daraltıyor, olmadı babalar koyuyor! 1,5 metre yol üstüne tüy dikseniz ne olacak!? Kaldırımları genişleterek araçların park etmesini çok güzel engelliyorsunuz da memlekette otopark yok onu ne yapacağız? Mendil değil ki bu eve gelince katlayıp, cebine koyup vatandaş evine çıksın! Sokağına gelince aracını park edecek yer bulana kadar dolanıyor bu arada kimin kulaklarını çınlattığını bilmek için müneccimlere gitmeye gerek yok. Yer bulamadı mı? Çıkıyor kaldırımın üstüne babaları eze eze…
Otopark yapın, otopark!

YORUM YAP