XXXXX

Cezaevi İlk Kez Chp Dedi

Kurulduğu günden bu yana yapılan her seçimde Cezaevimizden AKP hep önde çıkardı. Daha doğrusu CHP’nin buradan birinci parti çıktığına hiç şahitlik etmemiştik. Ama bu kez cezaevi çok farklı bir fonksiyonu yerine getirdi. CHP’nin birinci parti olmasıyla Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ı milletvekili seçtirdi. MHP’den de Engin Alan’ı meclise taşıdı. AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın cezaevi göndermelerinin yanlış olduğunu seçim sürecinin ta başından belirtmiştim. AKP gerçek anlamda Silivri’de aday gösterip o da seçilirken, CHP ile MHP kanadı üçe katladı milletvekili sayısını.
Geçenlerde bir arkadaşım sordu “Mustafa Balbay, İzmir değil de İstanbul 3. Bölgeden CHP’nin adayı gösterilseydi ne olurdu?”… Çok farklı şeyler olurdu bana göre, çok… CHP’nin stratejik hatalarını tartışmaya bu köşe yetmez de…
Birilerinin hataları diğerlerinin kazancı nasıl oluyor görün ve bilin.
CHP’nin telafi etmesi gereken bölgeler Yeni Mahalle, Selimpaşa, Mimar Sinan Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi olarak dikkat çekerken, AKP’de bu bölgelere sahip olduğu safları güçlendirmek üzere yönelebilir, gücünü arttırmak adına.
Muhalefetin eleştirilerini hatırlıyorum da bir kısmına kulak verilseydi CHP ne Selimpaşa’yı ne de Gümüşyaka’yı kaybederdi… Kavaklı ve Ortaköy’e üniversite vaat eden Işıklar’ın bu bölgelerdeki seçmenleri CHP’ye destek vermeye ikna edememiş olması düşündürücü bir farklı gerçek.

Haberin devamı 22.06.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP