XXXXX

Bu Çılgınlık!

Seçim geldi gitti, çılgın proje de, İstanbul'a ikinci boğaz da, unutuldu, gündemden düştü.
Seçimden önce, "acaba neresi, orası mı, burası mı?" diye yer gök yıkılırken, şimdi açıklanan güzergahlar, raporlar dahi, davulcu yellenmesi gibi arada kayboluyor...
Hatırlarsanız, seçim öncesi, "Çılgın Proje'nin yeri Silivri..." diye konuşurken, bir harita yayınlamış ve ikinci boğaz'ın da, bununla birlikte gelecek olan yeni ilçeler ve yaşam merkezlerinin de Silivri'den çok uzakta, İstanbul'un Karadeniz kıyısında yer alacağını yazmıştım...
Ve bir de uyarıda bulunmuştum; "Şu an kasıtlı olarak medyada Silivri ismi ön plana çıkartılıyor. Amaç, hedef şaşırtmak... Şark kurnazları Silivri'de arazi kapatmaya çalışırken, bu işin asıl ekmeğini yiyecek olan 'yandaşlar' kimsenin ruhu duymadan, asıl projenin yapılacağı yerde, kimsenin yüzüne bakmadığı arazileri yok fiyatına satın alıyor..."
İşte, geçtiğimiz gün, "jöleli" sayesinde iktidara çok yakın olan HaberTürk'te yayınlanan ve ne hikmetse, bir köşeden küçücük verilen haberden kesitler :
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde açıkladığı “Kanal İstanbul” ve “İstanbul’a İki Yeni Şehir” projeleri Avrupa yakasında Karadeniz kıyısına kurulması planlanıyor. Garipçe ile Poyrazköy arasında yapılması planlanan 3. köprünün güzergâhı da “Yeni İstanbul”dan geçiyor."

Haberin devamı 14.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP