Sevginar Sali

Böyle muhalefet varken, Işıklar kalemşoru ne yapsın : )

Rıfat Kutlu’yu da kaybettik! Işıklar’ın son bir yılda ara ara yaptığı gafları güzel toparlamış ama cımbızlama harekatını ancak olayları bilmeyenler yer! Yaşayanlar, süreçleri takip edenler Kutlu gibi genç ve taze bir zekânın kendi kendine hakaretine şaşıp kalır ancak; benim gibi…
Işıklar gibi bir yerel yönetici 15 sene başkan yardımcılığı, 6 sene belediye başkanlığı yapmış birinin arka bahçesinde tonla eylem bir o kadar da hata biriktirmiş olmalı. Hiç hata yapmayan insan hiç bir şey yapmayandır! Işıklar yaptı; iş de yaptı hata da bol miktarda. Bunlar dururken ve Kutlu’nun taze siyasetçi zekâsı bu kadar takdir kazanmışken kamuoyunu yönlendirme ile yanıltma arasında farka varılamayacağını düşünmüş olması söyledikleri ile yaptıklarını takip edenlere karşı her şeyden önce bir ayıp. Kutlu’nun son oyununu çok basit buldum; eğlenceli deseniz değil, aydınlatıcı niteliği hiç yok zaten. Şahsen beklentilerimin çok altında kaldı. Işıklar gibi siyasi bir kurdun heybesinde biriktirdiklerine olmasa da genç ve temiz bir politik geçmiş avantajına sahip. Kullanmayı bilmek lazım tabi… Hatalarında bile kendini haklı ve güçlü göstermeyi başaran bir Işıklar ve haklıyken, hatasızken haksız konumuna kendini sürükleyen Kutlu! Muhalefet temsilcisi olarak üstün başarı performansı sergilediği zamanlara da şahitlik ettiğimiz için Kutlu’nun sıradanlaşmasını, hatta basit yöntemlere başvuruşuna anlam veremiyorum. Ya Işıklar gerçekten baş edilemeyecek kadar güçlü ya da muhalefet teslim bayrağını çekmemek için direniyor… Demiral’ın çıkışı bile Kutlu’nunki yanında masum hata gibi kaldı. Ki Demiral’ın Işıklar’ın üzerine gidemeyeceği kimi dezavantajları varken; kişisel değil, ilçe başkanı konumu itibariyle…
AK Parti’nin içinde Işıklar ile diğer siyasi partilerle baş edecek ciddi bir potansiyel olduğunu bilmesem bu güçsüz duruşa kıyısından ucundan yine de hak veririm. Örneğin MHP ile ilgili bu tarz beklentilerim yok; kimsenin de yoktur! AK Parti’nin yapabileceğine inanmasam insanlık hali der umut etmekten vazgeçerim… Ellerinden gelen budur derim… Ama sanki bu güç Demiral’ı başarılı göstermemek adına dizginleniyor. Işıklar’ın özellikle son dönemde canına ot tıkayacak doneler varken, yerinde sayan AK Parti’nin hareketlerine yön veren siyasi kazanç değil, kaybettirmek hem de kendi içindekilere gibi geliyor bana.
AK Parti’den daha ziyade kimi muhalif basın Işıklar’ı iyi sıkıştırıyor. Bunun temelinde de önemli ölçülerde belediye başkanının ikinci döneminde koyduğu yerel basın kriterleri yatıyor. Yoksa Işıklar, onu sevmeleri, göklere dahi gerekirse çıkarmaları için gerekeni yapma imkânlarına ziyadesiyle sahip. Sonuçta ilan paraları kendi cebinden çıkmıyor, belediye kasasından ödenir Işıklar da rahatına bakar… Saklayacakları, gizleyecekleri, korktukları olsa kendine güvenmese yüzlere güler, ilanı verir rahat eder, huzur içinde keyfine bakar… Belediyenin parasını çarçur etmeme cezasını çekiyor bir bakıma!
Belediye başkanını küçümseyen, hafife alan muhalefet; AK Parti’nin zararı sadece kendine olsa yine ses etmeyeceğim… Ama uzun vadede Işıklar’ın rehavete kapılmasına, Silivri’nin siyasetçilerin rekabetinden kazanacağı hizmet/yatırımlardan mahrum kalmasına gönlüm razı değil.
Kaldı ki Işıklar, muhalefet tehdidi olmaksızın ‘sıkı kalemşoru’ ne yapsın?! 2009 seçimleri en net ve taze örneği… Işıklar için hiçbir tehdit oluşturmayan bir AK Parti belediye başkan adayı ile o kadar rahat bir seçim geçirtti ki AK Parti CHP’nin adayına sormayın gitsin!
Silivri Belediye Başkanının sunduğu eşsiz muhalefet fırsatlarını değerlendiremeyen arkadaşlar neyiniz var bilmiyorum ama ben sizden umudumu kaybetmek istemiyorum. Doğruya, doğru… İktidar ile muhalefet sıkı bir gündem belirleyecek ve biz medya olarak bunun meyvelerini toplayacağız…
Tayyip Erdoğan’ın/AK Partinin başarısında nasıl ki en önemli etken MHP ve CHP ile diğer siyasi partilerin durumuysa; Özcan Işıklar’ı tek adamlık sürecine taşıyan da muhalefettir… İç ve dış olarak hesap edin olsun bitsin. Sizin siyasetten beklentinizi sorgulamak uzun mevzu ve şimdi buna girmek istemiyorum ama kendi adıma söylemem gerekirse yazdığımda Işıklar’ın moralini bozma veya düzeltme etkinliğim baki olsun, emekliye ayrılana kadar mümkünse, istiyorum… Vatandaşın beklentisi farklı olabilir ama medya mensubu olarak ben muhalefetten bunu istiyorum : )

YORUM YAP