XXXXX

BİZ VE BİTMEYEN DERTLERİMİZ...

Dün hak mücadelesinin simgesi olarak Taksim’e gitmek isteyenler, Silivri’ye meydan muharebesinden çıkmış olarak geri geldi. İzin verilmeme ısrarı da bu sonuç ile ilgili beklentileri hazırladı zaten. Ne gerek vardı bu kadar yasak ve engellemeye daha bir yıl önce izin verilmiş haliyle olaysız 1 Mayıs Taksim’de kutlandıktan sonra diye insanın aklına geliyor doğal olarak. Hükümet kendi dediğini uygulama konusunda ısrar etti. Sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının Taksim ısrarına rıza göstermeyi zayıflık ya da dayatma olarak algıladı.
Meydanlarda ‘muharebe’ devam ederken, yüzbinlerce işçi ekmek parası derdinde iş yerlerinde ter döküyordu. Ne resmi tatilden haberleri oldu ne meydan savaşından…
Barış diyoruz, basit fikir ayrılıklarını bile çatışmaya kadar vardırıyoruz. Ne istediğimizi gerçekten bildiğimizi düşünmek güç.

GEÇMİŞ OLSUN
Silivri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin Salı günü geçirdiği motosiklet kazasında yaralandı. Ayağı kırılan Güntekin, hastanede tedavi altına alındı, durumunun iyi olduğu edinilen bilgiler arasında. Kendisine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyoruz.

SİLİVRİ DE AYNI DURUMDA UYARISI
İki gündür Gümüşyakalı sakinlerin deniz kirliliği ile ilgili şikâyet konusunu işliyoruz. Tıkandıkları için denize akan kanalların ortaya çıkardığı deniz kirliliği ve bunun sonucunda yayılan kötü koku. Boğluca Deresi’nden itibaren kumluğa kadar aynı pis kokunun Silivri sahilinde de var olduğunu söyleyen vatandaşlar yapılan bütün sahil düzenlemelerini gölgeleyen bu kötü durumun ortadan kaldırılmasını istiyor. "Hiç bu kadar kötü koku ve görüntü olmamıştı. Neler oluyor?” diye soruyor vatandaş. Hala bu konudaki eleştiri ve şikâyetleri ilçe belediyesine yöneltenler bile var. İSKİ alt yapı çalışmalarına iyi girişti de sonucun aksi yönde olması gerekmiyor muydu? Alt yapı boruları değişince sızıntılar ve taşkınlar önlenip biz daha temiz bir çevre ve denize sahip olmayacak mıydık? Alt yapı değişikliği ile bu kadar sıkıntı yaşıyoruz, arıtıcı bittikten sonra olacaklardan korkmaya başladım. Bence İBB de korksun hem de şimdiden İSKİ’nin bu güzel işçiliğinin faturası yakında elinde olacak seçim takvimi işliyor malum. 125 bin nüfusta alt yapımız iflas ediyor, 1,5 Milyon nüfusu Silivri’de görmek isteyen var mı? Varsa da ben onlardan biri değilim.

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Yalçın Yönet ve Gül Öztürk de bugün yeni yaşını kutlayan isimler arasında. Nice güzel yaşlara; sağlık, mutluluk ve huzurla.

YUNUS EMRE ANMA ETKİNLİĞİ BU GÜN
Volkan Yaran Müzik Atölyesi sunumuyla bu gün 2 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da İBB Abdülezel Paşa Konferans salonunda Yunus Emre Anma Etkinliği düzenlenecek. Programda şiir ve müzik dinletisi sunulacak. Etkinlik herkese açık.

DÜZELTME

Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin resmi web sitesinde yer alan yönetim kadrosu bilgisine istinaden 30 Nisan 2013 tarihli gazetemizin son sayfasında yer verdiğimiz "Özel eğitimde yeni adres” başlıklı haberimizde kurucular arasında Emre Kadıoğlu da gösterildi. Kurum yetkililerinin verdiği bilgi sonucunda kişinin kurumla ilişiğinin kalmadığı öğrenildi. Kadıoğlu ismini İsmail Hakkı Senem ile düzeltir, kamuoyunun bilgisine sunarız.

YORUM YAP