Sevginar Sali

Bir değil, adaylar ikiymiş!

Dün biriyle konuşuyorum… "Neden AK Parti’nin tek ilçe başkan adayı var gibi yazıyorsunuz?” diye sordu. Başka aday olduğundan haberim olmadığını söyledim ve "Yusuf Güçlü’yu mü kast ediyorsunuz?” diye sordum.
"Evet; Yusuf Güçlü dün (Pazartesi günü) grup toplantısında da paylaştı arkadaşlarla. İlçe başkan adayı ve çok da iyi destek görüyor” dedi.
Güçlü’ye sunulan desteğin şahsına duyulan inançtan ziyade Dilek Demiral’a olan tepki olarak ancak yorumlanabileceği düşünceme katılmadan edemedi.
Güçlü’ye destek veren aynı zamanda AK Parti delegesi olan kişi, adaylığının sembolik olduğunu zor ve istemeyerek de olsa kabul etti. Güçlü’nün ilçe başkanı seçilip seçilmemesi bir yana aslında bu çıkış genel merkezin aday dayatmasına bir başkaldırı. Ve Trakya’da örnekleri varmış. Partinin gösterdiği ilçe başkan adayına alternatif çıkan ve delegelerin desteğiyle seçilenler ilçe başkanı olarak görevde kalmış.
AK Parti’nin derdi göründüğünden büyük… Başka yerlerde belki tepeden gelen talimatlar sorgulanmadan kabullenilir ama Silivri burası. AK Parti de olsa içinde yüzdükleri akvaryum içindeki insanlar/balıklar belli bir demokrasi ve yaşam kültürünü özümsemişler.
Yusuf Güçlü’nün bile Demiral’dan daha iyi ilçe başkanı olacağına inanan insanlar var bu partide… Vaziyet vahim. Ben daha ne diyeyim…
Dilek Demiral’ın yanında ve karşısında bulunanlar o kadar muallak ki… Elinden tutup, ayağına çelme takanların aynı oluşu siyasetin acımasız yüzü işte. Karşısına dikilip rakip olduğunu söyleyenler yine iyi kabul edilebilir; en azından samimi…

MHP’NİN KONGRESİNDE AKŞENER DİVAN BAŞKANLIĞI YAPACAK
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumartesi günü gerçekleştirilecek ilçe kongresinde Divan Başkanlığını İstanbul Milletvekili Meral Akşener yapacak. Şenol Türkyılmaz ve Kan Demirkol’un delegelerden seçilme şansı arayacağı genel kurul keyifli geçecek hiç kuşku yok. 6 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 12.30’da Ünsal Düğün Salonunda milliyetçi hareketin delegeleri ilçe başkanı konusunda son sözünü söyleyecek. Hayırlı olsun.

GÜNÜN SÖZÜ
"Sen çiçek olup etrafa gülücükler
saçmaya söz ver,
Toprak olup seni başının üstünde
taşıyan bulunur...”
* Hz.Mevlana

YORUM YAP