Sevginar Sali

Güler dışında gülen yok!

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral göreve devam etmesi yönündeki talimat sonrasında belli ölçülerde özgüven depoladı. Tavandan gelen talimatın, tabandan desteklenmesi sorumluluğunu biraz ihmal ediyor gibi geliyor bana. Eleştirileri duymazdan gelmek, tepkilere kulaklarını tıkamak onları yok etmiyor. Sadece siz duymuyorsunuz ama sizin dışınızda herkes için ziyadesiyle bilinen ve konuşulan şeylerdir.
Meclis üyeleri ile verdiği bu poz güç gösteriş mi, birlik mesajı mı tartışmayacağım. Ama meclis üyelerinin her birinin yüzüne benden önce ilçe başkanı baksaydı bu resmi paylaşabilir miydi? Bilerek paylaştıysa da meclis üyeleri tasalansın biraz da…
Filiz Güler’in her daim gülen ve Tuğba Alkaya’nın iyimserliğine verdiğim şaşkın ifadesi dışında herkes kaşlarını öyle bir çatmış ki insanın içine, gruptakilerle hiç alakası olmasa bile, korkular sarıyor. Demiral, samimiyetsizlik konusunda tarih yazma kararlılığı içinde anlaşılan. Duygularını ele vermemek ve içi kan ağlarken gülümsemek, onun özeli de güç gösterisi olmaktan çoktan çıktı; haberi olsun! İçinde bastıramadığı zafer çığlıklarının karşılığı yok ki?! İlçe Başkanlığını istemeyen meclis üyelerinin her biri seçilmiş!
Demiral atanmış ve kongre de geçirse bu imaj kolay kolay üzerinden silinmez. Silmek yönündeki gayreti de tartışılır gerçi. Teşkilat özgür iradesiyle bir başkan belirlemeye kalkışsa, çıkan adaylara göre son derece şanslı isimlerin gündeme geleceği gerçeğinden haberdar olmayan yok.
Eskişehir havası alan muhalefet meclis üyelerinin yüzü bir ayrı asık! Biri hiç grup toplantısına bile gelme ihtiyacı hissetmemiş; Osman Umuç!
Evet, Dilek Demiral yıkılmadı ayakta ama güç kazanması gerekir… Balon ne kadar büyük olursa olsun bir yel ile yer değiştirmeye mahkûmdur. Demiral’ı fırtınalar bekliyor.
Geçen biri sordu kime benzetiyorsun Demiral’ın siyaset üslubunu diye… Bilemedim; "Tülay Kaynarca’nın taklidi” dedi… İtiraz edemedim… Kötü bir örnek değil; netice itibariyle ilçe başkanlığından vekilliğe kadar gitti. Çok bilindik bir hikaye var; babanın biri ‘Sen adam olamazsın’ dediği oğluna kral olduktan sonra sarf ediyor… Anladınız siz onu…

Kan Demirkol
Dün ziyaretinde kendisine de söyledim; MHP İlçe Başkanlığını kazanamayabilir ama siyaseten çok şey kazanacağı ve kazandıracağı bir sürece şimdiden imza attı. Genç neslin 50’sini aşmış siyasetçilere "Beceremiyorsanız çekin gidin” mesajı artık dizginlenemez bir hal aldı Silivri siyasetinde haberiniz olsun.
Ve gençler çok daha zarif ve nazik bir şekilde, son derece bilinçli bir yaklaşımla farkındalık yaratmakta. Siyasi etikleri örnek teşkil edecek ölçülerde.
Partilerin adaletsiz delege yapısı yenilik hareketini ne kadar engeller daha bilinmez ama değişim er ya da geç kaçınılmaz görünüyor.
Not: Kan Demirkol ayrıldı gazeteden; arayan arayana "Destek ver” diye. Seveni de çokmuş öğrenmiş olduk. Delegelerin desteği önemli onlara odaklanın!

YORUM YAP