XXXXX

Bayram siyaseti...


Biz gazete olarak bayram süresince mola vereceğiz her zamanki gibi... Ama Silivri’de hareket bayramda da hız kesmeyecek anlaşılan. Siyasetin ateşini canlandırmak için pek çok kişinin sebepleri var.
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş 40 aile ile çıktığı Bulgaristan’da iftar yolculuğu öncesinde ilçe siyasetini hareketlendirmek için elinden geleni yaptı zaten. Attığı taşların karşılık ve yanıt bulmaması düşünülemez. Etkileri için bayram sonrasını bekleyeceğiz.
AK Parti saflarında sürpriz bir gelişme yaşandı dün Orhan Aksu istifa kararını açıkladı. 4 yıldır birlikte hem de aktif olarak çalıştığı ilçe başkanı hakkındaki açıklamaları dikkat çekici. Olayın ve dile getirilen eleştirilerin algılanması açısından pek çok olasılık olacaktır ama ikisi üzerinde özellikle durma ihtiyacı hissediyorum. Şöyle ki; Aksu’ya sorarlar Karakaş’ı savunmaya meyilli olanlar "Bu adam bu kadar yanlış ve kötü biriydi de neden dört yıl ardından gittin?”… Karakaş’ı yargılamaya her daim hazır olanlar da "4 yıldır birlikte çalıştığı adam diyorsa doğruluk payı vardır…” dan yola çıkarak fikirler üreteceklerdir. AK Parti’de olan kavgalar kolay kolay dışarıya yansımaz. Böyle bir yaklaşımı seçen kişi de ya parti teamüllerini ret ediyor ya da gerçekten kaybedecek bir şeyi kalmadı…
Bir ilçe yönetim kurulu üyesinin açıklamalarına kayıtsız kalmak zor basın açısından. Karakaş için de öyle olacak. Belki ancak o zaman Aksu’nun partiden istifası ve bununla ilgili gelişmelere ilişkin gerçekleri daha sağlıklı öğreneceğiz.
Siyasettin olduğu yerde fikir ayrılıkları kaçınılmazdır. Herkesin aynı düşünüp, hareket ettiği yerde ise demokrasiden söz etmek mümkün değil. Çatışmalar hoşgörü kültürünü geliştirir, demokrasiyi tazeler; yeter ki yaptıklarımız ve söylediklerimizin arkasında durmasını bilelim.
İyi bayramlar Silivri!
Silivri’de resmi bayramlaşma 8 Ağustos 2013 tarihinde Perşembe günü saat 11.00-11.45 saatleri arasında Öğretmenevi’nde yapılacak.

BİRİ SOYASLAN’I DURDURSUN, YA DA DURDURMASIN YAAA…
80 kiloya düştüğü yetmiyormuş gibi bir de ulusal kanallarda boy göstermeye başladı bu aralar. Bu kadar mı? Aile geleneğini sürdürmek üzere de kolları, kararlılıkla sıvayıp CHP’den Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Soyaslan’ın yeni hali pek çok güzel gelişme vaat ediyor hayatında… Hayırlı olsun!

YORUM YAP