Sevginar Sali

Allah İYİ’liğinizi versin : )

AK Parti, Silivri'yi MHP'ye bıraktı ya, İYİ Parti'nin de yerelde CHP tarafından kendilerine böyle bir güzellik yapılması ile ilgili iştahı kabardı.
Özellikle İYİ Parti konuyu ısrarla ve ateşli şekilde pompalıyor…
Ancak AK Parti ile CHP arasında iki farka işaret ederek İYİ'lerin beklentisinin gerçekleşme olasılığı konusunda düşündüklerimi söyleyeyim…
Birincisi AK Parti Silivri'de iktidar değildi, CHP hali hazırda öyle…
İkincisi MHP'nin elinde Volkan Yılmaz gibi bir aday var İYİ'ler bunun üstüne çıkacak bir imkâna sahip görünmüyor… O sözünü ettiğim ‘Volkan Yılmaz' modelleri 40 yılda bir geliyor zaman dar anlayacağınız : )
***
Selimpaşa, Kavaklı, Kadıköy, Gazitepe, Fener, Küçük Kılıçlı, Büyük Kılıçlı'yi dolaştık hızlıca şöyle hafta sonu… Muhtarlarımızdan haberleri hafta içinde sizlere aktaracağım… AK Parti'nin aday çıkarmayıp MHP adayını Cumhur İttifakı konusunda desteklemesinin yarattığı şok bu bölgelerde halen devam ediyor. Birçok AK Partili, köy kahvelerine artık sinirleri dayanmadığı için çıkmayı bırakmış! AK Partililer şokta, partili olmayanlar şaşkın! Volkan Yılmaz'ı şahsına yönelik ters hiçbir söyleme denk gelmedim, tanımayanlar var ama… Tanırlarsa severler kuşkusuz ancak oy verme hususunu ayrı tartışmak gerek çünkü daha karmaşık bir süreç…
***
Cumhur İttifakı konusunda Silivri'de MHP'li belediye başkan adayına karşın en çok öne sürülen Kürt oyları… Yıllardır yoğunluklu olarak bu kökenden seçmen belediye seçimlerinde tercihini AK Parti adaylarından yana kullandı… Bir AK Partili ile konuşuyoruz önemli ve aydınlatıcı bir gözlemini paylaştı: “Yıllardır AK Parti'ye oy verdiğini bildiğim Kürt kökenli bir arkadaşa ‘Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayına oy verip vermeyeceğini' sordum. O da bana “Burada AK Parti ile HDP arasında ittifak yapılsa ve Başkan Adayı HDP'den çıkmış olsaydı siz oy verir miydiniz?” oldu…”
***
Cumhur İttifakı tarafları AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, Belediye Başkan Adayları nefes kesen bir çalışma temposu sergiliyor. Rakipleri neredeyse, yeni dönem ile ilgili, daha sahaya bile çıkmadı doğru düzgün; resmi açıklama bekliyorlar… Seçim zaferi konusunda daha kesin bir şey söylemek çok zor ama bu çalışma temposunu sürdürürlerse tarih yazdıkları konular olacağı tartışılmaz. Tanıyanlar, bilenler bana hak verecektir, biz yıllardır Volkan Yılmaz'ın MHP Milletvekilliğine koştuğunu sanıyorduk, meğerse beklediği tam da Silivri Belediye Başkan Adaylığıymış : )

YORUM YAP