Şahin Dirik

AK Parti, Silivri’de bitti…

Silivri halkının çoğunluğunu oluşturan bir cenahın AK Parti'ye bakış açısı herkesin malumudur. Bu çoğunluğun en büyük korkusu “ya bir gün AK Parti belediyeyi geri alırsa” korkusu idi. Günümüzde ilçemizde bu korku bitme noktasına geldi zira AK Parti de Silivri'de bitme noktasına geldi.

Aslında bu bitiş süreci 2009 yılında mevcut başkan Hüseyin Turan ile girilen yerel seçimin kaybedilmesi ile başlamıştı. Yine 2014'te Tahir Sert gibi hem yerli hem de belediyecilik anlamında tecrübeli bir ismin de kaybedişiyle devam etti. Ardından yurt genelinde AK Parti'nin güç kaybı hızlandıkça hızlandı. Öyle ki MHP'nin yardımı olmadan iktidarda kalamayacak duruma geldi. Bunun etkileri elbette Silivri'de de hissedildi. Hatta AK Parti bir noktadan sonra Silivri'den ümidi öyle kesti ki 2019 yerel seçimlerinde ilçeyi ittifak kapsamında MHP'ye bırakma kararı alındı. Ancak beklenmeyen oldu ve Özcan Işıklar'ın CHP'nin parti meclisinde ismi iki kez reddedilmesine rağmen zorla, dayatmayla (artık o arada ne oldu ne bitti bilemeyeceğim) Silivri Belediye Başkan Adayı ilan edilmesi üzerine halkta oluşan tepki ve Selami Değirmenci'nin de böldüğü oylar neticesinde, kısaca tamamen CHP'nin bile isteye yaptığı hatalar sonucu MHP Silivri'yi aldı.

AK Partililer tam da bu noktada Silivri'den yana yine umutlandılar. “Volkan Yılmaz bizden birini Belediye Başkan Yardımcısı olarak atar” diye beklediler. Aynı 2004'ten sonra olduğu gibi belediyede kadrolaşmanın hayallerine kapıldılar. Ancak tam tabirle avuçlarını yaladılar. Volkan Yılmaz, sayelerinde başkan olduğu AK Partililere tam anlamıyla zırnık koklatmadı. Ayıp olmasın diye 3-5 AK Partiliyi belediyede etkisiz pozisyonlarda işe aldı o kadar.

Yine istediklerini elde edemeyen AK Partililer İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'ye kaptırılması üzerine iyiden iyiye azalan kaynakları nedeniyle Silivri'de partilerinin kuruluşundan bu yana hiç olmadıkları kadar güçsüz ve etkisiz bir pozisyona düştüler. Bu aşamadan sonra partiden kopuşlar başladı. Metin Karakaş, Elif Koryürek gibi bir dönem partinin en önde gelen isimlerinin bile partiden ayrılmaları ve daha fenası rakip partilere geçmeye başlamaları üzerine artık AK Parti'nin yapacak pek bir manevrası kalmamıştı. Silivri Belediyesi elden gitmiş, İBB en büyük rakiplerinin eline geçmiş, partiden ayrılanlar oyları bölmeye hazırlanıyor, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi alternatif lider seçenekleri sayesinde genel seçimin de kaybedilmesi ihtimali ufuktaki heybetli bir gemi gibi bağıra, bağıra geliyor… İşte Silivri'de düştükleri durumun özeti…

Artık korkuya gerek yok. Bir daha yüz sene boyunca Silivri'de iktidar olma ihtimalleri yok. Şaşalı günleri çok geride kaldı. Bu gazetenin, Hürhaber'in herhangi bir sayısını elinize alın. Sayfalarca MHP, bir o kadar CHP haberi görürsünüz. Peki, nerede AK Parti? AK Parti ile ilgili haberler diğer partilere oranla gazetenin yüzde kaçını kaplıyor? Hadi diyelim ki bu durum Hürhaber'in yayın politikasından kaynaklanıyor. AK Parti'ye yakın duran Silivri'nin yerel haber sitelerinden herhangi birini açın. Orada da durumun aynı olduğunu göreceksiniz. Konuşulmuyorlar, gündemde yoklar, unutulmaya yüz tuttular. Değerli okuyucularım, AK Parti Silivri'de bitti…

  1. Ufuk güler Ufuk güler

    Aslında size cevap vermeyi bile gerek görmüyorum ama sadece tarihe not düşmek adına yazıyorum.Chp li olduğunuz için zaten tarafsınız .Madem Akp Silivride bitti öyleyse sevinin.Telaşa gerek yok.Yalnız ilk seçimde öyle olmadığını sizler göreceksiniz. Ozaman sizden bir özür yazısı bekliyor olacağım.Siyasi öngörülerinizin tutmadığında artık bu gazetede siyasi yazı yazmayın lütfen .Gidin Halk tvde muhteşem öngörülerinizi paylaşın.

YORUM YAP