Sevginar Sali

2. Adam Kapışması

2. ADAM KAPIŞMASI
Sevmiyorum bu tabiri ama 1 Numara olamayınca insanlar, 2. Olmak için acayip bir kapışmanın içine girebiliyorlar. 2. Adam olmak için sergilenen çekişmelerde 1 Numaranın kurban edilmemesi, bu yanlışa düşmemesi çok mühim bir mesele.
Bunu yeni buldum! Abdullah Yıldırım, CHP’ye yeniden üye olmak için Ankara yollarını aşındırırken, bir kesim hala yanlış anlamalar ve anlaşılmaları kaşıyor. İktidar, göz önünde olmak böyle bir şey. Her hareketiniz kişinin bakış açısıyla muazzam farklılıklar içerisinde yorumlanabiliyor.
Abdullah Yıldırım’ın belediyeden gitmesi ile Yılmaz Kandemir’in ne kadar kıymete bindiğini söylememe gerek yok sanıyorum. 2. Adam durumu yokken sakin ve iddiasız olan Kandemir’in havaları moda şimdi. Zaman ve koşullar bunun için yeterince alt yapı hazırladıktan sonra bütün suçu Kandemir’e yıkmak niyetinde değilim, ayrıca bir suçu olduğunu da düşünmüyorum. Sadece sakinliğini yitirdikçe o eski, pek bana sevimli gelmeyen Kandemir geri gelir diye korkuyorum.
Temsil ettiği güç ölçüsünden herkes yoldan çıkabilir… Taşıyamayacağı kadar ağırsa yük kaza olasılığı artar. Böyle bir durumda 2. Adamın önünde duran 1 Numaranın ne kadar zarar göreceği değişiklik gösterir.
Kandemir’in ‘kötülüğü’ çekilmezken, iyiliğinde ‘şeker gibi’ bir adam. Hepimiz gibi eksiklikleri, özlemleri, başarıp, başaramadıkları var. Ama ona iyi bir insan olmak daha çok yakışıyor.
Piyango Kandemir’e mi çıktı bugün? Hayır.
Abdullah Yıldırım’a vefasızlık yapamayan meclis üyelerine büyük ikramiye vurmasını engellemek için yazıyorum. Abartılı ve yersiz söylemler karşısında sessiz kalamama huyum beni de rahatsız ediyor. Buna rağmen iyi niyetle yapılan hareketlerin cezalandırılması haksızlığını es geçemedim.
Yıldırım’ın pompaladığı belediye alehli söylemlerin aslı çıkmasa da kendisine değer verip toplantısına gelenlere pahalıya patladı. Bir dostunü sahip çıkmak için pek çok şeyi göze alır insan ama haksızlık yine de kalbini kırar.
Pek çokları gibi Yıldırım’ın toplantısına katılan 5 meclis üyesinin destek amaçlı mı, yoksa Özcan Işıklar’a tepki olsun diye mi toplantıda bulunduğunu ben de sorguladım. Bu sorunun yanıtı için insanların değerleri kadar cesaretlerini de ölçmek gerekir. Söz konusu 5 kişi arasında Özcan Işıklar’a meydan okuyacak cesareti gösterecek kimse yoktu? Daha doğrusu bana göre bunu yapabilecek tek bir kişi var CHP grubunda o da söz konusu toplantıda yoktu zaten.
İstifa restini kullanacak meclis üyesi Işıklar’ın değil, benim bildiğim son 20 yılda Silivri’nin hiçbir belediye başkanının olmadı. O kimliğe sahip olmak kadar kolay değil vazgeçmek. İstifa tehdidi ile hariçten gazel okuyanların önüne dilekçeleri konulduğunda ne kadar sadık ve anlayışlı meclis üyesi olabileceklerini düşünmenizi istiyorum.
Birden fazla başkan yardımcısı ve meclis üyesi olur bir belediyenin ama başkan tektir.
O bu durumun ağırlığı, ciddiyetini bilmekle yükümlü olduğu kadar, ekibi ile birlikte hepimizin koşullar ve kuralların bilinciyle hareket etmesi lazım. Saygı göstermediğiniz kimseden saygı beklemeyin!
Bu aralar Ankara havalarını Silivri’yi tercih edenler, yarın öbür gün ilçemizin güzelliği ve nimetlerinden sıkça söz eder olunca daha çok şeyi, ayrıntısıyla konuşuruz.

YORUM YAP