XXXXX

Yüzleşme iyidir...

Selimpaşa-Kavaklı-Ortaköy 1/5000’lik planların askı süresindeki tartışmalar itiraz zamanı dolduktan sonra da devam ediyor. Sanki iktidar ile muhalefet birbirine çatacak konu arıyor da gündemdeki meseleler üzerinden bu düşüncelerini gideriyorlar.
Planları yapan da belli, gerektiğinde ayar çeken, hakim siyasi irade. Bütün tartışma o ayar üzerine aslında. Işıklar, "Planı genel hatlarıyla kabul ediyoruz, bölgesel anlamda sıkıntılar var; transfer belirsizliği ve kat yoğunluğu çok düşürülmüş artış olsun” anlamına gelen bir noktada duruyor.
Karakaş, planın doğru olduğunu ama düzeltilmesi gereken yanlışları olduğunu savunuyor. Sıkıntı şu ki; aklındaki ‘yanlış’lar konusunda çok net konuşmuyor.
Mal canın yongasıdır… Bunu İBB de bilir, buradaki genel siyaset iradesini temsil edenler de… Yöneticilik ve kamu adına bakış belki görevleriniz icabı üzerinize, gözünüze yapışmış olabilir ama biraz da sade vatandaşın bakış açısıyla anlamlandırmaya çalışın yaşananları… İnsanların kıymetlerini, değerlerini göz önünde bulundurun sonra "Nerede hata yaptık?” diye düşünmek zorunda kalmayın…
AK Parti’nin planların mecliste ortak biçimde değerlendirilmesi noktasında yerel iktidarın tavrını anlamlandırmakta güçlük çekenler olabilir. Onları çok iyi anladığımı ifade etmek zorundayım. Ne değiştirip, değiştirmeyeceğinden ziyade karşılıklı da iktidar ile muhalefetin birbirini dinlemesinde yarar olmasa bile zarar gelmez.
İnsanların aklında cevap bekleyen sorular belki cevap bulur. Haftalarca hatta Silivri süreci ile birlikte aylardır ayrı ayrı toplantı yapma hevesleri peşinde koşulurken, muhalefetin bu adımı konuların yüz yüze konuşulmadan bir raya oturtulamayacağı anlamını doğurdu bence.
İktidar ile muhalefet pek ala Silivri’nin açıklanan 1/5000’lik planları hakkında genel değerlendirmelerini kamuoyuna aktarabilir. Herkes birbirinin arkasından konuşacağına kozlar yüz yüze paylaşılır, kimin haklı kimin haksız olduğunun kararı da kamuoyuna bırakılır.
Muhalefetin teklifini kabul etmemek ne gerekçe ile olursa olsun kaçak güreşmek yönünde algıların önünü açabilir. Böyle bir değerlendirmenin içine Işıklar ve ekibi girmek isteyip istemediklerini iyi düşünmeliler.
Bir sorundan, sıkıntıdan kaçarak kurtulamazsınız, onu çözüme kavuşturmak için uğraş içinde olduğunuza başkalarını inandıramazsınız. Yüzleşme iyidir… Konuları daha net hale kavuşturur. Planlar üzerindeki etkisini bilemem ama taraflar açısından haklılıkları ve bunu ifade etme kabiliyetleri ölçüsünde yarar getirir…

TEŞEKKÜR
Dün çok önemli misafirlerimiz vardı yine… Basına çıkmayı, konuşmayı pek sevmezler ama yıllardır sessiz sakin bir biçimde Hürhaber’i takip ettiklerini bizlere hissettirmeyi hiç ihmal etmediler.
Kişisel bir süreç değil gazetemizin 10 yıldır verdiği ayakta doğru düzgün kalma mücadelesini takdir ettiklerini biliyorum ve onlara; Adnan Göksu ve İhsan Yıldız’a çok teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık bir kez daha…
Bu vesile ile bugüne kadar gazetemizin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bizleri ziyaretleriyle, arayarak, çiçek göndererek onurlandıran herkese sonsuz teşekkürler…
Siz bizimle olduğunuz için biz varız...

YORUM YAP