Şahin Dirik

Yine Feleğin Çemberinden Geçecek…

CHP'de hafta başında sürpriz bir görev değişimi yaşandı ve Silivri Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevine Silivri ve İBB Meclis üyesi Bora Balcıoğlu getirildi. Bu neden bir sürpriz? Çünkü ilçe başkanının ve ilçe yönetiminin eski belediye başkanı Özcan Işıklar ile olan “samimiyeti” ortada. Bu yazıyı hem bu gelişme üzerine değerlendirme yapmak hem de Balcıoğlu'nun son yıllarda yaşadığı siyasi maceraları sizlere bir kez daha anımsatma adına kaleme aldım.

Işıklar'ın, 2019 yerel seçimlerinde yaşananlardan ötürü Balcıoğlu'na karşı güttüğü siyasi kin sağır sultanların bile dilinde. Belediye başkanlığı için başkan yardımcılığı görevinden istifa edip aday adayı olmasını yani kısacası demokratik hakkını kullanmasını “ihanet” olarak tanımlıyor ve girdiği pek çok ortamda da bunu bu şekilde anlattığı biliniyor. Aslında bana sorarsanız esas sorgulanması gereken 2019'da Balcıoğlu'nun hakkı olan belediye başkan adaylığının hangi şartlar altında Özcan Işıklar'a verildiğidir. Meselenin gerçeğini yazarsam başıma açılacak işlerin ardı arkası kesilmeyecektir : ) Bu nedenden ötürü yazamam, ancak o sürecin içerisinde olan biri olarak isteyen herkese birebirde anlatabilirim : )

Şimdi diyeceksiniz ki “Bunların arası nasıl kötü? Bora Balcıoğlu daha sonra Özcan Işıklar'ın meclis listesinin birinci sırasına yerleşmedi mi? Kin güttüğü adamı niye meclis listesine alsın, bir de üstüne birinci sıraya yazsın?” Güzel bir soru, cevabı da gayet güzel ve basit; Ekrem İmamoğlu. Balcıoğlu ile İmamoğlu'nun hukuku eskiye dayanıyordu. İmamoğlu'nun İBB Başkan Adaylığı süreci başladığında kendisi de Silivri Adaylığı için Balcıoğlu'nu istemiş, hatta ve hatta mevcut başkan Özcan Işıklar dâhil toplam sayısı altı olan Silivri Belediye Başkan Aday Adaylarının içinden yalnızca Bora Balcıoğlu'nu kendi İBB Başkan Adaylığı açıklama toplantısına davet etmişti. Ancak o zamanlarda parti içerisinde de İmamoğlu'nun İBB'yi alabileceğine yönelik inanç azdı ve bu yüzden kendisi ilçe adaylarının belirlenme sürecinde çok etkili olamadı. Özcan Işıklar ne yaptı etti Parti Meclisi'nde ret edilmesine rağmen adaylaşmayı başardı. Ancak bu noktada İmamoğlu devreye girdi ve Balcıoğlu'nun siyasi kariyerinin bitmesine göz yummadı. “Sana İBB'de ihtiyacım var” diyerek onu Işıklar'ın meclis listesinin birinci sırasına zorla yazdırdı. Böylelikle Işıklar ve Balcıoğlu isimleri kehren bir kez daha yan yana gelmiş oldu. Ancak Işıklar'ın Balcıoğlu'na duyduğu kin hiç bitmedi, katlanarak büyüdü. Zira kendi siyasi kariyeri denizin dibini boylamışken Balcıoğlu İBB'de iktidarın meclis üyesi olarak kariyerini sürdürdü.

Güzel bir kariyer… 13 yıl önce gencecikken, henüz yirmili yaşlarındayken Silivri Belediye Meclis Üyeliği ile başlamış, ikinci beş yıllık dönemde hem meclis üyeliği hem de Belediye Başkan Yardımcılığı ile devam etmiş. Bu arada kendisi, Özcan Işıklar tarafından siyasi kariyeri bitirilmeye gücü yettirilememiş tek siyasi başkan yardımcısıdır, bunu da ekleyelim : ) Bunların ardından İBB'de iktidarın meclis üyesi olmak, Ekrem İmamoğlu gibi bir siyaset yıldızı Silivri'ye her adım attığında yanı başında bulunmak ve şimdi de Silivri Belediyesi CHP Gurup Başkanvekili olmak... Işıl ışıl parlayan bir siyasi kariyer, hedefe kilitlenmiş bir füze gibi Silivri Belediye Başkanlığı'na yürüyor. Zaten niyetini de saklamıyor, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında aday adayı olacağını açıkça beyan etti.

Aklımı kurcalayan soru, Özcan Işıklar, grup başkanvekili değişimine nasıl müsaade etti? Ya da duyunca nasıl bir tepki verdi? Neler oluyor?

İşin bir de Volkan Yılmaz cephesi var. Yılmaz'ın karşısında aday olarak en görmek istemediği isim elbette Balcıoğlu. En nihayetinde halk nezdinde en çok karşılığı olan CHP'li siyasetçi o. Bu gerek geçtiğimiz seçimlerde yapılan kamuoyu yoklamaları gerek şu an sokaklarda konuşulanlar ile tasdik edildi. Yılmaz bu süreçte Balcıoğlu'nu yıpratmak ve zayıflatmak için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Önümüzde faaliyet raporu görüşmeleri var ve bu görüşmeler her zaman çetin geçer. İşin rengi orada belli olacak. Balcıoğlu feleğin çemberinden geçebilecek mi? 2019'da âlâsından geçti ve siyasi kariyerini bitme tehlikesinden kurtardı, bundan mı geçemeyecek? Bana sorarsanız kimse aslanı kediye boğdurtamaz. En azından bu kulvarda boğdurtamaz. Doğruya doğru, Balcıoğlu'nun yerel yönetimler üzerine aldığı eğitim ve yerel yönetim tecrübesi Volkan Yılmaz dâhil o meclisteki herkesin toplam tecrübesinden fazla. Normalde uyumlu ve yumuşak başlı görünen bir yapısının olması bu görevi layıkıyla yapamayacağı anlamına gelmez. Bu güne kadar hangi görevini layıkıyla yapamadı ki? Her görevinden alnı açık ayrıldı, bunda da öyle olacaktır. Elbette satın alınmış bazı şahıslar, belki sosyal medya trolleri, belki medya mensupları bu süreçte onu hedef haline getirecektir ancak şükür ki Silivri halkının karnı bunlara artık doydu. Yolu açık olsun!

YORUM YAP