Akıl ve Zekâ Oyunları Ortaokul birincileri

Akıl ve Zekâ Oyunları Ortaokul birincileri

6.04.2022 13:13:43

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Akıl ve Zekâ Oyunları Ortaokul kademesi turnuvası tamamlanarak dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) protokolü kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Akıl ve Zeka Oyunları Ortaokul kademesi turnuvası 6 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Piri Mehmet Paşa İlkokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Ortaokullar arası Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenciler, MANGALA, PENTAGO, REVERSİ, KÜRE ve KULAMİ oyunları olmak üzere 5 ayrı dalda yarıştı.

PENTAGO BİRİNCİLERİ

PENTAGO oyununda; Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Veysi Turan 1., Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Emirhan Ekşi 2. ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Melek Sulal Dönmez 3. oldu.

KÜRE BİRİNCİLERİ

KÜRE oyununda; Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Melda Yıldırım 1., Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Furkan Kadan 2. ve Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Can Polat Büyükispir 3. oldu.

MANGALA BİRİNCİLERİ

MANGALA oyununda; Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu öğrencisi Simay Besim Ölçer 1., Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Furkan Kantaroğlu 2. ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Rana Gür 3. oldu.

REVERSİ BİRİNCİLERİ

REVERSİ oyununda; Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Efe Akın Ataeren 1., Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Meyra Şen 2. ve Özel Mektebim Ortaokulu öğrencisi İhsan Alkan 3. oldu.

KULAMİ BİRİNCİLERİ

KULAMİ oyununda; Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Zeynep Ece Topçuoğlu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gökdeniz Kurman 2. ve Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Arif Aydın 3. oldu.

Öğrencilere ödülleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Oyunlarında 1. olanlar ilçemizi İstanbul İl Finallerinde temsil edecekler. Türkiye Finali, 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenecek.

Renginar SALİ

YORUM YAP