Sevginar Sali

Yılmaz’ın Ankara müjdeleri devam ediyor

İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılacak olan 1713 Ada 1 Parseldeki Jandarma Hizmet Binasının yapı ruhsatı Silivri Belediyesi tarafından onaylandı. Konuyu müjdeleyen Başkan Volkan Yılmaz, “İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılacak olan 1713 Ada 1 Parseldeki Jandarma Hizmet Binasının yapı ruhsatını onayladık. Belediyemiz tarafından İmar Uygulamaları sonucu ilçemize kazandırdığımız Mimarsinan Mahallesindeki 12.156 m2 arsa üzerinde 6070 m2 kapalı alanda Jandarma Karakolu yeni hizmet binasının yapımına başlanmıştır. Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yılmaz'ın bir süredir çaba sarf ettiği bir diğer konu; eski Emniyet Hizmet Binasının yıkımı önündeki prosedürlerin de çözüme kavuşturulduğu öğrenildi. Yıkımın kısa süre içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

ATATÜRK, YANLIŞ YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ…
Pazar günkü 10 Kasım programı son yıllarda gördüğüm en kalabalık anma töreniydi kuşkusuz. Toplumsal olarak ne zaman ülkemizin geleceğine dair endişelerimiz artsa kurucumuza, kurtarıcımız olarak o denli yükselen hassasiyetle sarılıyoruz… Ne vakit pusulamız şaşsa, aklımız karışsa Mustafa Kemal'in yıllar öncesinden yaktığı bağımsızlık ve aydınlanma ateşi yolumuzu bulmamıza yardımcı oluyor. En büyük sorunları halen Ona sığınarak çözüyor, en zor soruların yanıtlarını Onun fikirlerinde buluyoruz.
Böyle bir kılavuzla yanlış yapma özgürlüğümüz var… Keşke bu özgürlüğü daha az kullansak…
Mücadeleye dört kolla sarılarak, azalmayan azimle devam…
Sana sevgimiz de özlemimiz de artarak devam ederken, fikirlerine bağlılığımız hiç bitmeyecek.

ARAKELYAN AİLESİNDEN BEKİRLİ'YE ATATÜRK BÜSTÜ
Başkan Volkan Yılmaz, Bekirli'ye Pazar günü tam da 10 Kasım'da açılışı yapılan Atatürk büstünün mahalleye kazandırılma hikâyesini anlattı. Muhtar Siyami Orta'nın “Atatürk büstü olmayan tek köyüz” serzenişinden sonra süreç başladı ve elbirliğiyle eksiklik harika bir şekilde giderildi. Silivri Belediyesi parkı düzenlerken Alev-Andon Arakelyan çifti, Silivri'de imza attıkları sayısız desteğe bir yenisini daha eklediler… Heykeltıraş Müslüm Özcan'ın yarattığı eser ve İnci Aydar'ın gayretleriyle Bekirli güzel bir kazanım elde etti. Açılışı ellerinde Atatürk'ün en çok sevdiği çiçek kasımpatları ile beklerken, “İstiklal Marşını da okuyacağız değil mi?” diye heyecanlanan minikler, saygı duruşuna eşlik eden bebek sayılacak minikleri gördükten sonra Atatürk heykelinin ne kadar güzel bir yere yapıldığına hiç şüphem kalmadı.
Başta Alev ve Andon Arakelyan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum...

YORUM YAP