Sevginar Sali

Volkan Yılmaz gerçeği

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile basın mensupları ile buluşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın sunumundan sonra bir araya gelmemizin anlamı konusunda aklı karışanlar varsa bilsinler ki yalnız değiller. Çalışan Belediye Başkanları Günü olsa toplanmamız için sebep tam yerinde olurdu.

Allah var Belediye Başkanımızın çalışkanlığına kimsenin bir itirazı yok. Nasıl olsun ki!?

Bir basın toplantısına 2021 yılında yaptıklarını sığdırabileceğini düşünmesi şaşırtıcı ama o bu konuda da sınırları zorladı 2022 vizyonunu da sıkıştırdı.

“Vatandaş unutsa ben vaatlerimi hatırlatırım” tarzında genel akıma ters, ezber bozan siyasi profilini daha önceden ortaya koymuş olmakla birlikte yaptıkları, başardıkları ile ilgili yetinmeme durumu sadece Başkan Bey'de var kendisi ile ilgili. Çoğunluk için volkanik patlamalarının azalması ile kendini gizlediği çamdan duvarların yüksekliğinde bir ayarlamaya gidilmesi kafi olur gibi geliyor bana.

Belki de sadece bana öyle geliyordur!

Üç saatin sonunda zaman kavramını yitirdiğimiz toplantıda Başkan Bey'in yeni bir özelliğini keşfettim, sizinle de paylaşayım… Volkan Yılmaz, sadece bir engelsiz merkezi yapmakla yetinmiyor ‘en fonksiyonel' olacak! Sadece bir anaokulu değil ‘en iyisi' olacak. Yalnız bir spor tesisi değil ‘en kapsamlısı' inşa edilecek. Görev ve sorumluluklarını dibine kadar yerine getirme, bu alanda hiçbir şeyi yapmış olmak için yapmamak özelliği. Bu mükemmeliyetçilik hırsı ve kovalamasının Volkan Yılmaz'a bedeli çok hafif olmasa gerek ama Silivri ve Belediye Başkanına getirisi olağanüstü.

Kamuoyunun gözü önünde göreve sorumlulukları ile bu denli mükemmeliyetçilik yarışına tutulanların yanlışlarını ve noksanlıklarını kabul etme limitleri de oldukça düşük oluyor. Bunun için size yapılan bir yanlışın kabul edilmesini, yönelttiğiniz bir eleştiriye fazla anlayış beklemeyin : ) Çok çalışmak ve iş ortaya koymak hiç kimseyi hatasız kılmaz. Aksine hiç çalışmayan birine kıyasla ürettiğiniz iş fazla olduğundan bu süreçte yanlışlarınız da artış gösterecektir. Çalışkanlık size yönelik toleransı da besliyor ama siz ne olur ne olmaz bu alana bile-isteye, sorup, dinlemeden ikide bir hatta fazlaca dalmayın! Olmaz mı?!

Yılmaz'ın 2022 mesajları arasında tüm ekonomik ve genel şartların olumsuzluklarına rağmen Silivri'de hizmet ile yatırım hızında bir yavaşlama da görünmüyor ufukta. “Hiçbir gerekçenin arkasına sığınmayacağız” diyerek yeni yıl ile ilgili Silivri halkına verdiği yatırım ve atılım yılı sözünü de Başkan Bey yineledi. Gündeme gelen ihtiyaç ve hizmet beklentilerinde “Bu hükümetin”, “Şu İBB'nin yetkisinde”, “Talep ettik de yapmadılar” deyip de hiçbir hususta sorumluluk almaktan kaçınmak gibi bir tavır içinde olmadı Yılmaz, bu vakitten sonra da olmasını bekleyen yok muhtemelen. Başlayıp da bitirilmeyen, niyet edilip de yapılmayanlara alternatif yatırımlar gerçekleştirmişliği bile var.

Bir konuda çok iyi olmak anlaşılır bir şey. Silivri Belediyesi'nin 2021 karnesine bakınca yatırımlar (eğitim, sağlık, tarım gibi Bakanlık ilintili) ve gerçekleştirilen hizmetlerle ilçe sınırları içinde dokunulmayan yer ve alanın kalmadığını görüyoruz. Sağlıklı gelişimin kapsamlı bir iyileşme ile mümkün olduğu gerçeğini yaşıyor Silivri ve bu itibarla da fark yaratıyor.

Devamı Pazartesi günü Hürhaber'de...

YORUM YAP