Volkan Yılmaz: Oy kaygısıyla etik değerleri yok sayamayız

Volkan Yılmaz: Oy kaygısıyla etik değerleri yok sayamayız

15.01.2022 10:40:23

Başkan Volkan Yılmaz dün düzenlediği basın toplantısında, İBB'de Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak yaptığı son çıkışın kendisine Silivri'de oy kaybettirebileceği yorumlarına yanıt verdi.

14 Ocak'ta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Oğuz Aral Sergi Salonu'nda Kahvaltılı Basın Toplantısı düzenledi.

2021 yılında yapılanlar, 2022'de yapılacak belediye çalışmalarına yönelik medya mensuplarını bilgilendiren Başkan Yılmaz, toplantının sonunda gelen soruları yanıtladı, önerileri dinledi.

YILMAZ: OY KAYGISIYLA ETİK DEĞERLERİ YOK SAYAMAYIZ

Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali'nin “İBB'de Ekrem İmamoğlu'na yönelik son çıkışınızın size Silivri'de oy kaybettireceği yorumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Oy kaybederim endişesi ve oy kazanırım arzusuyla, etik değerleri yok sayan bir anlayışta olamayız.

“EKREM BEY'İN SON DÖNEM YAPTIKLARINI ONA OY VERENLER TASVİP EDİYOR MU BİR DE ONA BAKMAK GEREK”

Söz konusu tespit ne kadar doğru, ne kadar yanlış göreceli, tartışılacak bir kavram. Bir de Ekrem Bey'e, Silivri'de yaşayan ve yüzde 63 oranında oy veren vatandaşların, kendisinin son günlerde yapmış olduğu çıkışları ne kadar tasvip edip etmediği noktasına bakmak gerek? Ekrem Bey sürekli Cumhurbaşkanına, bakanlara, en son Sayın Devlet Bahçeli'ye yapmış olduğu çıkışları acaba vatandaş tasvip ediyor mu?

“ÇIKIŞIMIN TABANDA OLUMSİZ BİR ETKİ YARATACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Vatandaş, Ekrem İmamoğlu'na yumuşak dili, hoş görüsü, nezaketi, birleştiriciliği (söylemlerinden söylüyorum), 16 milyonun kendisini bulacağı, 16 milyonun belediyesi olacağını vaat ettiği için oy verdi. Cumhurbaşkanı, Genel Başkanla kavga etmesi için oy vermedi. Dolayısıyla benim bu çıkışımın, Cumhuriyet Halk Patisi tabanında hiç mi hiç olumsuz bir etki yaratacağını düşünmüyorum.

“EKREM BEY İSTANBUL'UN SORUNLARINA FOKUSLANSIN!”

Ekrem Bey, ülke meselelerinden kendisini sıyırıp Silivri'nin, Esenyurt'un, Tuzla'nın, İstanbul'un sorunlarına fokuslanmalı. Bu hatayı sıkça yapıyor, yapmaya devam ediyor. Önünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını yapma arzusundan çok başka makamlara ulaşma arzusu var. Bu arzu da, hırsı da ona her seferinde hata yapıyor. Ekrem Bey, seçimden önce söylediği söylemlerinin bir an önce altını doldurmalı.

Ben de bu konuda yapacağım uyarılara Silivri'de, İstanbul'da devam edeceğim.

Devlet Bahçeli eli ilgili konu mütekabiliyet gereği Ekrem İmamoğlu'nun yapmaması gereken bir hareketti, söylemdi. İnşallah tekrarı olmaz.

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Siyaseten beklentisi olanlar, CHP'nin yöneticisi durumda olanların tabi ki düşünceleri (bu çıkışlarımın bana Silivri'de oy kaybettireceği yönünde) olacak. Birçok kesimden veya partiden Ekrem Bey'in o sevgi dolu, birleştirici, uzlaştırıcı ifadelerine oy verilmiş. Şu anki söylemlerinde o anki söylemlerle bir fark oluşmamış mı? Bir Genel Başkanına “Benim muhatabım olmaz” deme hakkı yok. Herkes haddini bilecek.”

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Acil şifalar
Sonraki » Volkan Yılmaz gerçeği

YORUM YAP