XXXXX

Topbaş-Karakaş Ve Akpnin İstikbali


İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın sessiz sedasız Silivri ziyaretinin yankıları sürüyor. Yapılan yorumlar ve değerlendirmelere bakılırsa, Topbaş Referandum’a kadar bir kez daha Silivri’ye gelse AKP’nin ilçede Metin Karakaş’ın Başkanlığı’nda aldığı mesafe hızla geri saymaya başlayacak.
Topbaş’ın ağzından bir tane olumlu cümle çıkmamış neredeyse. Sitem ve tepkiler her kelimesinin altından öyle bariz hissediliyor ki, AKP’nin ilçe teşkilatı olarak kazandığı tüm sempati gölgelenmiş. Karakaş, Topbaş’a “Gelme” diyemez ama geldiğinde basına haber vermesin bari. Kendisi için. Yoksa bize göre hava hoş. Benden uyarması; Topbaş’ın ‘kuyruk acısı’nın yankıları çok fena geri dönüyor kendisi ve Silivri’de yapmak istediklerine.
Topbaş, öfkesinde haklı olabilir. Ama bu konuda anlayışı Silivri’de sadece kendisiyle birlikte kaybettiğine üzülenlerden bekleyebilir. Oy vermeyenleri sıkıştırmak bir şey kazandırmaz.
İBB’nin Silivri’ye yaptığı hizmet ve yatırımları bilmeyen yok. Bunların tekrar tekrar kafamıza kakarcasına anlatmasının bir anlamı yok! Eski yerel yönetimimiz İBB’nin Silivri’ye yaptıkları konusunda birilerin habersiz kalmasına izin vermedi. Eksik olduklarını en son söyleyebileceğimiz konu, yapılan hizmetleri anlatmalarıydı. Hatta o kadar çok anlattılar ki konu geri tepti.
Şimdi Topbaş’ın ziyareti ile ilgili haberlere düşen yorumlara bakıyorum da, ifade edilen yatırım rakamları söylemlere inandırıcılık katmak yerine tepkiye neden oluyor. “Topbaş bu yatırımların parasını kendi cebinden mi verdi?!” tarzında uzayıp giden eleştiriler.
Siyasetçi tabi ki yaptığını anlatacak ama burada da her işte olduğu gibi ince bir ayar var. Ayarsız işlerin zararı her alanda malum.
Yaptınız bir iş bırakın insanlar kendileri değerlendirmesini, takdirini yapsın kafamıza vurmayın! Kaldı ki yaptığınız her hizmet ve çalışma zaten göreviniz. Bu hizmetleri yapmanız için devletin vatandaştan topladığı vergi paralarını sizin sorumluluk ve yetkinize veriliyor. Kendinize kullanmayın, kamu yararında hizmet ve yatırımlar yapmanız gereken. Olması gerekeni yapmak halka bir lütuf değil, göreviniz.
AKP, yaptığı hizmetleri oya dönüştürme konusunda bocaladıkça hatalarına yenilerini ekliyor.
Bu konuyu oturup enine boyuna değerlendirmelerinde yarar var. 1,5 yıldır Silivri’de seçimi kaybetmelerinin en temel unsuruna eğilmediklerini görmek, yeniden kazanmak isteyenlerin hanesinde önemli bir eksiklik.
“Kaybedenlerin, kazananı beğenmemesi, seçimi yapan halkın görüşünü ne yönde etkiler?” AKP bunu güzelce bir araştırsın, tüm yönleriyle değerlendirsin.
Topbaş diyor ki; “Silivri’yi cennet yapacaktık.”
Halen yapabilirsiniz Sayın Topbaş. Tıpkı 29 Mart yerel seçimlerinden önce olduğu gibi siz İBB Başkanı, Silivri de AKP’li Hükümetin çıkarttığı 5216 sayılı yasa ile sizin sorumluluğunuzda bir ilçe. Silivri halkı ilçe belediye yönetimini CHP’ye verdi diye siz ilçemizi cennet yapmaktan vazgeçmiş olamazsınız, olmamalısınız!

UĞUR MUMCU’DA
DÜZENLEMELER START ALDI
Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilmesi öngörülen düzenleme için Silivri Belediyesi harekete geçti. Yaz sezonunun bitimiyle, meydan düzenlemesinin ihalesi 3 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Bölge esnafı yapılacak düzenlemeleri merak ediyor. Her yerel yönetim ile değişiklik yapılmasından duyulan endişe ile birlikte olumlu yönde gelişmelerin Silivri kadar kendileri için de önem arz ettiği yönünde düşünceler ağırlıkta.

YORUM YAP