XXXXX

Topbaş hep gelsin!

Ak Parti'de yaşanan kongre süreçlerinin ardından teşkilatlara "hayırlı olsun” programı kapsamında ilçe ziyaretlerini İBB Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'den başlattı. İBB'nin Silivri yatırımları hakkında bilgi veren, devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Topbaş, teşkilata yerel seçim mesajı vermeyi de ihmal etmedi. "Yiğit düştüğü yerden kalkar” derken ‘teşkilatı' mı, yoksa ‘Hüseyin Turan'ı' mı kasttetti orası kafaları karıştırmış biraz…
2012'nin başında "artık torun sevme vakti” diyerek, siyaseti bırakma sinyalleri veren Kadir Topbaş, Ağustos ayında üçüncü dönem adaylık düşüncesini kamuoyuyla paylaştı. Halen Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşçu ve AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış isimleri de partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda telaffuz edilse de, Topbaş en yüksek şans tanınan aday olma özelliğini sürdürüyor.
Kadir Topbaş, gücünün doruğunda değil, İstanbul'u yönetmek de hiç kolay değil. Ak Parti'nin İstanbul'u kendisine bir dönem daha emanet etmemesi için ise görünürde öyle çok büyük nedenler de yok. Bir dönem daha görevde kalma şansını arttıran en büyük avantaj çalışmaları yürütmek üzere kurduğu ekip. İş yapmayı bilmekten ziyade yöneticilik, iş yaptırmayı bilmektir. Her işi, yetki ve sorumluluğu kendi avuçlarınız içine alıp, sıkı sıkı tutmak, ekip arkadaşlarınızla paylaşacak kadar onlara güvenmemek en becerikli kişiyi kendi bildiklerinde boğulmaya mahkum eder.
Sahip olduğunuz yetkileri tek elde toplamasına toplarsınız da bu şekilde sağlıklı bir yönetim biçimi mümkün değil maalesef. Tıpkı sağlıklı iletişimin sadece bir tarafın konuşması diğerinin susmasıyla kurulamayacağı gibi bu da...
Topbaş'ın Silivri ziyaretine dönecek olursak… Halkla ilişkileri çok iyi… Geldiği ortamda hemen uyum sağlayan, kucaklayıcı tavrı göz ardı edilemez. İlçemize gerçekleştirdiği son ziyarette sağında Metin Karakaş, solunda Hüseyin Turan hiç eksik olmadı. Gözler Tahir Sert'i aradı ama o yoktu, Yetgin Çavdar, karşılama heyetinde dikkat çekti. Ak Parti bölge milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan da programa iştirak etti.
Silivri Belediyesi adına Başkan Vekili Seval Fildişi Çolakoğlu, ‘hoşgeldiniz' dedi Topbaş'a... Bu dönemde ve ziyaretin mahiyeti düşünüldüğünde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın programda bulunup, siyasi çekişmelere malzeme olan konuları, kendi sahası ve seyircisi önünde İBB Başkanıyla görüşmekten daha önemli ne işi vardı sorusuna cevapları yazmak için yerim dar! Yurtdışında bulunması zaten en makul gerekçelerin dibine yerleştirilmiş dinamit misali.
Silivri Kaymakamı Salih Keser de dere ıslah çalışmalarının devam ettiği alanda Başkan Vekili ve Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin ile birlikte karşıladı İBB Başkanı'nı...
Yılmaz Kandemir, programın sürprizi olmayı başardı yine… Boğluca Deresi'nin eski görüntülerinden hazırlattığı iki tabloyu İBB Başkanı'na hediye etti. Bu jestini nezaket olarak yorumlamak ancak 2009 seçimlerinde Topbaş hakkında telaffuz ettiği ifadeleri unutmuş olanlar için mümkün. 2004-2009 döneminde attıkları her adımı eleştiren Kandemir'in, bu mevzular üzerinden İBB Başkanı'na yönelik değerlendirmelerini en iyi bilen Turan ve Karakaş'ın, Pazartesi günkü manzara karşısında düşüncelerini merak ettim açıkçası.
En basit yorumla "Kandemir, Ak Parti'ye yanaşıyor” diyenler ziyadesiyle… Kandemir'i, Ak Parti'ye yakıştırma çabalarının tek taraflı olmadığını düşünmeye başlıyorum. Bağımsız meclis üyesi, kasıtlı olarak Ak Partililerle yakın bir görüntü sergileyerek birilerine aba altından sopa gösterme niyetinde anlaşılan… Kandemir, Ak Parti'ye katılamaz, çünkü onu almazlar! Bunu bilen herkes ortak bir anlaşmanın parçasıymışçasına bilmiyormuş gibi davranıp, işi sulandırmaya çalışıyor adeta.
CHP, Kandemir tavrını ortaya koydu, Ak Parti zaten almaz… Kandemir'in siyasi hayatı bu gerçekler çevresinde şekillenir ancak.
Topbaş, Silivri'ye daha sık gelmeli… Eli kulağında seçim startı verildi, verilecek… İstanbul'un 39 ilçesinde olup biteni takip etmek kolay değil. Bir ziyaretle aylarca devam edecek yıkım ve molozların taşınma işleminde epey mesafe alındı. 2-3 ay içinde Topbaş bir daha gelirse, Boğluca'da istimlak sürecinin sonunu göreceğiz! İnanıyorum… Topbaş hep gelsin yani!

YORUM YAP