Sevginar Sali

Tolga Toğan

CHP, basın konusunda düştüğü bir yanlışı, Kaymakam Tolga Toğan nezdinde çıtayı yükselterek sürdürüyor. Daha iki gün önce İstanbul Valisi Davut Gül'ün, “Bizim hayal ettiğimiz şeyleri Belediye ve Kaymakamlık Silivri'de gerçekleştirmiş” demesinden sonra Tolga Toğan'ın “İki yıl önce geldiğim Silivri'yi tanıyamıyorum” ifadeleriyle yerel-merkezi yönetim iradelerinin başarı vurgulu festival çıkışı hafif kaldı gerçi. Vali Bey'in, Kaymakam Bey'i de onurlandırmayı ihmal etmeyerek Silivri'de yazılan başarı hikayesinin baş aktörlerinden sayması son derece anlaşılır bir şey. 2019 seçimlerine üç ay kala adeta gökten zembille düşerek Silivri'de bütün siyasi hesapları ters düz eden mazimizi nereden bilsin!? Esasında sadece siyasetin değil, Silivri üzerine kurulan bütün hesapları ters düz etti Volkan Bey. Büyük bir azim ve kararlılıkla, daha da güçlü bir iddia ile yaptığı şeyi sürdürme niyetini haykırıyor bu ara çıktığı her platformda.
Tolga Toğan, protokol üstünlüğünden faydalanabilir, ego yarışına girebilirdi. Sıradan ve kolay olanı değil zor olanı halka hizmet, kamuya yarar gayretini onurlandırmayı seçti. Silivri Belediye Başkanını ilçe başkanı eş değerine indirgemesi ile ilgili CHP'nin beklentilerini karşılayacak biri olmadığını daha nasıl söylesin bilmiyorum ki!?
Aykırı bir belediye başkanına sahip olmakla kalmadık, aynı yöntemleri giderek içselleştiren bir Kaymakamımız olduğuna da şahitlik etmeye hazırlanabiliriz sanıyorum.
Türkiye'ni çeşitli yerlerinden vatandaşların Volkan Yılmaz'a, sosyal medya aracılığı ile gösterdikleri sevgi, saygı ve hayranlığı “Davulun sesi uzaktan hoş gelir” deyimiyle geçiştireceğimiz zamanlar çok uzakta kaldı sanki. Bakanlar, İl Müdürleri, Milletvekilleri, Valiler ve daha bilimum siyasi ile bürokrat ne zaman Silivri kamuoyuna seslenseler Volkan Yılmaz'ın Silivri'ye hizmet, yatırım kazandırmak için ortaya koyduğu çabaya yönelik takdirlerini açıkça ifade ediyor. Bu insanların önemli bir bölümü bürokraside ilçe belediye başkanın da üstünde kimseler; yani inanmadıkları bir şeyi söyleme mecburiyetleri yok…
Kaymakamımız biraz kapalı bir kutu, gerek davranış, gerek karakteristik açıdan ama bütün içtenliği ile Silivri'ye hizmet etme gayreti aşikar.

YORUM YAP