Şahin Dirik

Tiksindim!

Öncelİkle Silivri'nin seçilmiş yeni Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a bir CHP üyesi olarak hayırlı olsun demek benim de boynumun borcu. Zira siyasette demokrasi kadar centilmenliğin de öneminin farkındayım. Allah Sayın Yılmaz'a Silivri'miz için hayırlı çalışmalar yapmayı nasip eder inşallah. Silivri'miz ile ilgili seçim analizi yazımı daha sonra, İBB sonuçları netleşince yayına vereceğim.
Silivri'de tablo netleşti ancak İBB için hala bir belirsizlik söz konusu. Gerçi bence orası için de tablo gayet net ama bazı cenahlar hazmedemiyor, kabullenemiyor, kabullenmek istemiyor! İstanbul'u CHP'ye vermemek için sarf edilen çabalar, İçişleri Bakanı'ndan tutun da MHP Genel Başkanı'na kadar herkesin konuyla ilgili olumsuz beyanatları ve Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını tanımayışları demokrasiden nasıl koşarak uzaklaşan bir ülke olduğumuzu ne yazık ki bir kez daha kanıtladı. Başlarda sadece üzülüyordum ancak inanın son birkaç gündür resmen TİKSİNEREK izliyorum İBB'i vermemek için gösterilen bu çabaları. Ali İhsan Yavuz adlı şahısın konuyla ilgili yaptığı her açıklamadan TİKSİNİYORUM mesela. Açıkçası kendisini artık televizyonda görmeye dahi tahammülüm kalmadı. Sırf onun o suratını görmemek için televizyon açmıyorum, facebook'a girmiyorum. O televizyona çıktığında önce elime geçen ilk şeyi televizyona fırlatmak sonra da televizyona reset atıp DEZANFEKTE ETMEK geliyor adeta içimden. Kendisiyle ilgili daha söyleyecek çok şeyim var ancak şartlar bu kadarına el veriyor. Neden her türlü açıklamayı bu şahıs yapıyor? Binali Yıldırım nerelerde? Ben söyleyeyim size nerede olduğunu. Bence kendisi sürecin böyle uzatılmasından rencide olduğu için ortalıkta gözükmüyor olabilir.
“Geçersiz oylar sayılsın” dediler, saydık yine İmamoğlu kazandı. Bu kez tüm oylar sayılsın dediler YSK kabul etmedi. Şimdi de hiç utanmadan “Seçim tekrarlansın” diyorlar. Kaybedişi kabullenmek inanın o kadar da zor değil. Demokrasi böyle bir şey, sandıkla gelirsin sandıkla gidersin. Sandıkla gitmemekte ısrar edenler diktatörleşir ve her diktatör yolun acı sonuna geldiğinde “Keşke sandıkla gitseymişim” der. Türkiye'yi böyle kaoslara sürüklemeye kimsenin hakkı yok!
Komşu ilçemiz Büyükçekmece üzerine kurulan oyunlar da bir o kadar tiksindirici… Takmışlar dillerine bir Büyükçekmece de Büyükçekmece! Pelesenk etmişler resmen… Eee planlar mevcut İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ı Büyükçekmece'ye kaydırma üzerine kurulmuştu. Ancak Hasan Akgün (tıpkı geçtiğimiz 5 seçimlerdeki 5 rakibine de yaptığı gibi) Mevlüt Bey'i de tabiri caizse çiğ çiğ yiyince bu plan tutmadı. Eğer bunca numara sırf Mevlüt Uysal için dönüyorsa, bir siyasetçinin kariyeri için koca bir ilçenin iradesi ayaklar altına alınacaksa o ilçe bunu yapanlardan çok ama çok fena hesap sorar, demedi demeyin.
Silivri'ye dönecek olursak… Geçenlerde mazbatasını aldığının hemen ertesi günü yeni Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yıllardır restorasyonu bitmeyen (hatta neredeyse başlamayan) 32 ayaklı Mimar Sinan Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarını incelediğini öğrendim.
2017 yılında yazdığım, CHP'li ilçelerin İBB, valilik ve bilumum devlete (ve hükümete) çalışan kurumun hizmetlerinden faydalanamadığı mevzusunu irdelediğim “Silivri İstanbul'un üvey ilçesi mi?” başlıklı köşe yazımda köprü mevzusuna şöyle değinmiştim; “Silivri'nin en kıymetli kültür miraslarından biri olan tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün restorasyonu görevini de adeta fiyasko bir şekilde sürdüren valilik bu konuna da çok eleştiri aldı ve almaya devam ediyor. “Mimar Sinan, köprüyü restorasyon süresinden kısa sürede inşa etmiştir” dahi denildi. Yıllardır kapalı olduğu halde bir çivi dahi çakılmayan köprünün yeniden kullanıma açılacağı günü Silivri halkı umutsuzlukla bekliyor.”
Ne hikmetse, seçimlerden önce AK Parti İlçe Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayının görüşmesinden sonra restorasyon çalışmaları başladı. Ben burada yeni belediye yönetimini ve Sayın Yılmaz'ı suçlamıyorum. Yetki valilikte. Ey İstanbul Valiliği, siz devletin kurumusunuz. Her vatandaşa eşit yaklaşmak zorunda değil misiniz? CHP'li ilçeler de bu devletin bir parçası değil midir? Yunanistan devletine mi bağlı bu ilçeler. Onlara neden doğru şekilde hizmet edilmiyor?

  1. Merve basar Merve basar

    Ufuk bey çok doğru söylemişsiniz.Gelelim Şahin dirik'e gazeteniz chpnin yayın organı değildir yazılarınızda tarafsız olmanızı umuyorum ya yazarlığı bırakın ya da partinizde siyaset yapın

  2. Ufuk Guler Ufuk Guler

    Sayin Sahin bey oncelikle silivrideki secim sonuclari hakkinda yaptiginiz olumlu degerlendirmeler icin sizi tebrik ederim.Fakat daha sonra maalesef bir partinin sozcusu gibi yazinizi surdurmektesiniz.Ya tarafsiz ve objektif bir sekilde gazetecilik yapin yada yazarligi birakin ve partinizde istediginiz gibi siyaset yapin.SIzin taraf olmaniz haberciliginize golge dusuruyor.Lutfen seciminizi yapin .Gazeteniz bir partinin yayin organi degildir.

YORUM YAP