XXXXX

Suç Var Mı Bilemem Ama Özgüven Tam

Hafta sonunu Cuma günü hedef olduğu ithamlar ile baş başa geçiren Özcan Işıklar’ın bugün yapacağı açıklamalarda objektif bilgilendirmenin dışında, başka şeyler beklediğimin farkına vardım. Işıklar, ilk kez karşı karşıya kaldığı bu denli ağır suçlamalar karşısında öfkeyle duygusal tepki vermek yerine mantığı ile hareket etmeyi başarmış görünüyor. Yaşadığı zor durumda özellikle kendi ekibi ve tabanında gördüğü etkin desteğin de bu aşamada önemli bir rol oynadığını kabul etmek gerekir.
Işıklar, adalete sığınırken, sessiz kalmak yerine savunmaktan ziyade sanıyorum halka hesap verme içgüdüsüyle zor durumda konuşmayı tercih etti. Böyle durumlarda söylenen sözler her zamankinden daha büyük önem arz ettiği için aynı paralellikte dikkat ile özen gerektirir.
Bir suç olup olmadığına ilişkin kararı verecek merci değilim. Ama Işıklar’ın kendi ve ekibinin konuyla ilgili attığı her adıma duyduğu güven bariz olarak ortada.
İnsan olarak hep ‘kendimizden olmayana’ karşı koruma içgüdümüzü geliştirdiğimiz için en büyük darbeleri en yakınımızdan yeriz. Bunu o kadar fazla dert etmeye gerek yok. Çünkü sizi öldürmeyen acı daha güçlü yapar. Gerçeği görmek, ders almak da önemlidir. CHP’li Işıklar, muhalefete çatma kolaycılığını uygulamak yerine zor olanı, özeleştiride bulunmayı tercih etti. Bu süreçte basının da küçümsenmeyecek yanlışları vardı, onlara da takılmaması yaptığı işe ve ekibine güvenin işareti sayılabilir.
Işıklar, bahane veya suçlu arama modundan çok adalet arayışında. Bir an önce tecelli edip, konuyu tartışılmaz bir şekilde noktalaması dileğiyle.
Devamı 28 Aralık 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP