Sevginar Sali

Soğuk duş!


Dün meclisin açılışını yapan Özcan Işıklar’da ikinci dönem kazandığı galibiyetin etkisi ne kadar barizse, muhalefetin "Faaliyet raporunu incelemeden onaylamayız” tepkisinin yarattığı soğuk duş etkisi de o kadar netti. Işıklar, otobüs üstünde konuşmaktan meclis kürsüsünde kendini ifade etme konusunda epey performans yitirmiş. Kazandığı zaferin etkisi 2013 faaliyetlerini anlatırken, rahat hareketlerinde adeta çığlık çılığa kendini hissettiriyordu. AK Parti Grubu adına söz alan Tamer Şişman kürsüye çıkana kadar, Işıklar’ın hakimiyet havası güzelce sürüp gitti. Şişman, öyle bir konuşmaya başladı, biraz sonra kavga çıkar diye endişelendim. Son beş yılda bastırılmış ne kadar liderlik dürtüsü varsa hepsi foraydı… Karakaş’sız, Yönet’siz, Sert’siz AK Parti grubunda meydan Şişman’a kalmış! Ama kürsüde, kelimeler yerine, ses tonunu yükseltmekten başka bir şey yaptığını söylemek zor. Rıfat Kutlu, oturduğu yerden daha çok şey yaptı… Oturduğu yer derken; gerçek anlamda düşünmek gerek… Metin Karakaş’ın son beş yılda meclisteki sabit yeriydi, Kutlu’nun oturmayı seçtiği koltuk. Tesadüf olduğunu sanmıyorum. Belki kişilerin tasarısı, belki tanrının belirlediği kader!? Gerçi kim Metin Karakaş gibi olmak ister ki son seçimde başına gelenlerin ardından!?
AK Parti meclis grubunun sergilediği muhalefetin etkisi çok nitelikliydi diyemem ama zafer sarhoşluğunda mutluluktan uçan Işıklar’ı kendine getirmek adına bir adımdı… Tam ‘ayıldı’ demek zor Işıklar için ama yavaş yavaş bu eylemi gerçekleştirmesi gerektiğini hatırlattı çiçeği burnunda muhalefet… Rakibini küçümsemenin bedeli diyelim, anlaması gerekenler lazım gelen çıkarımları yapar… ‘Neticenin sonucuna’ takmak kolay, gel bir de muhalefetin umulmadık çelmesi karşısında karizmayı çizdirme de biz de şapka çıkartalım! Karakaş kadar, eski ağır/büyük başlar gibi olmasa da muhalefet olacak Silivri meclisinde onun sinyali verildi. İlk hamlede çok kusur aramamak lazım! Hem atalarımız boşuna dememiş; ‘ummadık taş baş yarar’ diye… Tedbiri elden bırakmamak, dikkatli olmak lazım! 44 bin 683 kişinin oyunu almanın havası Işıklar’dan kolay kolay gitmez de ufaktan sarsmakta her açıdan fayda var… Demokrasi adına!
Işıklar’ın, ikinci dönem ilk meclisinde, birazcık ‘incileri döküldü’... 2009’da başka bir partiden selefinin faaliyet raporuna gösterdiği incelemeden onaylama hoşgörüsünün yeniden seçilmişken görememek kimi olsa sarsar… Hem de o kadar izleyici huzurunda; ilk meclis olması sebebiyle ilgi bir hayli fazlaydı… Ama sarsılmak iyidir! İnsanı kendine getirir.
Beklendiği üzere Bora Balcıoğlu’nun başkan yardımcılığı resmiyet kazandı; Hayırlı olsun! Balcıoğlu’nun, MHP kökenine takılanlar var CHP’li gençler arasında, başkaca şeylere de taktıkları anlaşılıyor bazı fevri tutumlarından. Belki de Silivri halkı ile birlikte Işıklar, kendi tabanının delikanlılarına da daha iyi kulak asmalı, anlamakta, anlamlandırmakta güçlük çektikleri mevzuları birlikte kapsamlı bir değerlendirmeye bir an önce tabi tutmaları gerek.
Işıklar, her konuda olduğu gibi başkan yardımcılığı mevzusunda da meşhur ‘cimriliğini’ konuşturacak anlaşılan. Ayhan Otlatıcı, Emine Tarin ve Bora Balcıoğlu… Başkana başka yardımcı henüz ufukta yok. Tahir Sert seçileydi 30’dan 300’e kadar yolu vardı!!! Danışmanlar keza aynı şekilde… Işıklar’ın kimseye danışmaya ihtiyacı yok gerçi; her şeyin en iyisini kendisi bildiği için : ))
Meclisten habercilere çok ekmek çıkar; pardon haber… Hareket potansiyeli de kendini hissettirdi, berekettir…

Silivri’ye yeni dönem, meclis üyeleri ve çalışmaları hayırlı olsun!

YORUM YAP